Yeni annelere “yeni doğan bebek eğitimi” verildi

Güncelleme Tarihi:

Yeni annelere “yeni doğan bebek eğitimi” verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 11:59

Yeni annelere “yeni doğan bebek eğitimi” verildi

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA)- BAŞAKŞEHİR Belediyesi tarafından ilk bebeğini dünyaya getiren annelere bir hemşire ve bir sosyal çalışmacıdan oluşan ekipler tarafından yeni doğan bebek bakım eğitimi veriliyor. Bu eğitim sayesinde anneler bebeklerini daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde büyütüyor.

İlk kez çocuk sahibi olan annelere verilen “Yeni Doğan Eğitimi” ebeveynler tarafından yoğun ilgi görüyor.

AİLELER EVLERİNDE ZİYARET EDİLİYOR

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘yeni doğan bebek eğitimi’ kapsamında ilk kez çocuk sahibi olan aileler evlerinde ziyaret ediliyor.  Yeni doğan bebeğin bakımıyla ilgili ihtiyaç duyulan tüm bilgiler uzman hemşireler aracılığıyla annelere aktarılıyor. Ziyarette ailelere, eğitimin yanı sıra yeni doğan bir bebeğin ihtiyacı olan tüm malzemelerin bulunduğu bebek bakım çantası da hediye ediliyor.

AMAÇ: KAYGI VE ENDİŞELERİ AZALTMAK

Eğitim, anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri, yeni doğan banyosu, bebeklerde uyku düzeni, ağlama krizleri ve kolik, yeni doğan gelişim özellikleri, bebekle ilgili sorunlarla nasıl baş edebileceği gibi önemli konuları kapsıyor. “Yeni Doğan Bebek Eğitimi” ile ilk bebeğini dünyaya getiren annelerin, geleneksel ve kulaktan dolma bilgiler yerine daha güvenilir ve sağlıklı bilgilerle, bilinçli bir biçimde bebeklerini büyütebilmeleri, ayrıca ilk defa bebek sahibi olmaktan kaynaklanan kaygı ve endişelerinden kurtulmaları amaçlanıyor.

“ANNELER MUTLU OLDUKÇA, GELECEK NESİLLERİN DE MUTLU OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Projeyle ilgili konuşan Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Şaduman Kutay, “Biz annelerin eğitimli ve mutlu olması halinde, bebekler ve dolayısıyla gelecek nesillerin de eğitimli ve mutlu olacağına inanıyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde geliştirmeye çalışıyoruz. Yeni doğan bebeklerimiz de anneleri de bizim için çok kıymetli, daha ilk doğduğu andan itibaren doğru ya da yanlış atılan her adım bebeğin kişilik oluşumunu derinden etkilemektedir. Yeni doğan bir bebeğin ihtiyaçlarının düzenli ve doğru bir şekilde karşılanması onun dünyaya ve kendine duyacağı güveni direkt olarak etkilemektedir. Ayrıca annesiyle kuracağı güvenli bağlanma da yine kişilik oluşumunda kritik bir öneme sahip. Bu proje için bizi harekete geçiren de bu oldu” dedi.

“ARTIK ÇOK DAHA BİLİNÇLİYİM”

Eğitimde bebek bakımıyla ilgili çok faydalı bilgiler öğrendiğini dile getiren yeni annelerden Esra Sarıkeçe, eğitim sayesinde doğru bildiği yanlışları tespit ettiğini belirterek, “Başakşehir Belediyesi’nin böyle bir uygulama başlatmış olması çok güzel. Artık bebek bakımı konusunda eskiye oranla çok daha bilinçliyim” şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!