Suriye’ye kışlık yardım

Güncelleme Tarihi:

Suriye’ye kışlık yardım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 11:51

Suriye’ye kışlık yardım

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI (Hatay), (DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kuveyt Yardım Kuruluşu Beyt Zeka işbirliği ile 2 milyon 180 bin TL bütçeli proje kapsamında, 40 TIR’dan oluşan kışlık yardım konvoyundan ilki olan 16 TIR, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gönderildi.
İHH’nın Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde bulunan Suriye Çalışmaları Lojistik Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, Suriye’deki savaşın 6 yıldır devam ettiğini belirterek, iç savaş nedeniyle 600 bin üzerinde kişinin yaşamını yitirdiğini, milyona yakın insanın da yaralandığını ve 10 milyona yakın insanında mülteci hayatı yaşamak durumunda kaldığını söyledi. Kutluay, "Suriye’de işlenecek tüm suçlar işlendi. Kullanılabilecek bütün yasak silahlar kullanıldı, siviller, kadın ve çocuklar katledildi. İnsanlar en temel ihtiyaç maddelerini dahi bulamaz hale geldi, bir millet kan gölüne çevrildi" dedi.
Kuveyt Beyt Zeka Kurumu ile birlikte Suriye’nin Halep kırsalı, Lazkiye ve İdlib kentlerinde halka dağıtılmak üzere 40 TIR’dan oluşan kışlık yardım malzemeleri arasında 12 bin 100 gıda paketi, bin battaniye, 770 paket kışlık erkek, kadın ve çocuk giyimi, 4 bin 400 adet sünger, 11 bin metrekare mat, 850 soba, 4 bin yağmurluk ve 95 bin TL maliyetli bir adet yoğun bakım ünitesi bulunduğunu söyleyen Kutluay şöyle dedi:
"Beyt Zeka kurumu ile merkezi İstanbul’da olan ortez protez merkezi kurduklarını ve Suriye’de yaralanan, uzuvlarını kaybedenlerin alınan ölçülerine göre protez yapılara Suriye’ye gönderilecektir."
Bu arada Beyt Zeka Kurumu yöneticisi Abudrrahman El Türkit ise konuşmasında Suriye halkına yardım göndermeye devam edeceklerini belirterek Suriyelileri asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!