Hakkari Belediyesi Patlamada Mağdur Olan Vatandaşları Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Belediyesi Patlamada Mağdur Olan Vatandaşları Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 12:44

HAKKARİ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI OLAY YERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

HAKKARİ (İHA) – Hakkari Belediyesi, patlamada evlerinde meydana gelen hasar nedeniyle mağdur olan vatandaşları yalnız bırakmadı.
Üç gün önce Biçer Mahallesi’nde meydana gelen şiddetli patlamanın etkisiyle evlerinde büyük çapta maddi hasar oluşan vatandaşlar, olayın şokunu hala üzerlerinden atamazken üç gündür geceyi komşu ve akrabalarının evlerinde geçiriyor. Bunun üzerine harekete geçen ve olayın meydana geldiği günden itibaren olayın takipçisi olan Hakkari Belediyesi, mağdur olan vatandaşlara yardım etmeye hazırlanıyor.
Belediye bünyesinde yapılacak yardım öncesi Hakkari Belediyesi eş başkan vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Çuşkon, eş başkan yardımcıları Derya Çiftçi ve Behçet Kanat ile belediye encümenlerinden oluşan heyet, mahalleye giderek burada evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti. Heyet, hasar gören evleri tek tek gezip vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, “Patlamanın etkisiyle burada birçok vatandaşımızın evlerinde hasarlar oluştu ve şu anda vatandaşlarımız evlerini kullanabilecek durumda değiller. Geceyi komşu ve akrabalarının evlerinde geçiriyorlar. Hakkari Belediyesi olarak vatandaşlarımızı başlarına gelen mağduriyetle baş başa bırakmayacağız. Bunun için bir komisyon hazırladık ve komisyonumuz gerekli raporları hazırlıyor. Bizlerde burada vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz, yalnız olmadıklarını ve yanlarında olduklarımızı ifade ettik. Çok kısa bir sürede vatandaşlarımıza belediye bünyesinde gerekli yardımlar yapılacak ve vatandaşlarımız evlerini onaracağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!