Güncelleme Tarihi:
ÇANAKKALE Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde konuşan Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi yönetim kurulu üyesi Hikmet Kuru, 2014 yılında yürürlüğe giren İstanbul sözleşmesinin uygulanması için devleti harekete geçireceklerini söyledi.
Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu Kent Konseyi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda Kadın Meclisi faaliyetleri, Mor Bayrak Projesi, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, kadınlar olarak, kadını-erkeği eşit toplumu amaçladıklarını söyleyerek kurumsallaşarak kent gündemine kadın sorunlarını taşıdıklarını anlattı. Uluşal, “Hedefimiz siyasal, ekonomik ve sosyal yaşamın içinde yer almaktır. Kadınlara yönelik çalışmalarda doğrudan kadın ihtiyaçlarını gözönüne alan bir yaklaşımda olmak çok önemli. 'Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun' kadına karşı aile içinde olan şiddete karşı mücadele de çok önemli. Anayasanın 10'uncu maddesinde kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Dolayısıyla yasaları bilmek haklarımızı bilmektir. Kadına sunulan hizmet çocuğa ve aileye yansıyacaktır. Dolayısıyla topluma yansıyacaktır. Biz bu anlamdaki tüm çalışmaları destekliyoruz" dedi.
Genel Kurulda Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi yönetim kurulu üyesi Hikmet Kuru da İstanbul sözleşmesi hakkında bilgiler vererek, “İstanbul sözleşmesi kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi çalışmasını kapsıyor. 2011 yılında Avrupa Konseyi'nde imzaya açıldı. Türkiye ilk imzalayanlardan biridir. 2014 yılında yürürlüğe girdi. Ama uygulanıyor mu, uygulanmıyor mu sorgulamak lazım. Şiddetin önlenmesinde biz kadın dernekleri devleti harekete geçireceğiz" dedi.
Genel Kurul, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.
Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF