Dolandırıcıya 4.5 yıl hapis 90 bin lira para cezası

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcıya 4.5 yıl hapis 90 bin lira para cezası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 12:43

Dolandırıcıya 4.5 yıl hapis 90 bin lira para cezası

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/ BURSA, (DHA)- BURSA’da, kendisini telefonda polis olarak tanıtarak 72 yaşındaki Sevim B. adlı kadının 160 bin lirasını dolandırmaktan yargılanan 43 yaşındaki Salih Ağar, 4,5 yıl hapis ve 90 bin lira para cezasına çarptırıldı. Yargıtay sürecini dikkate alan mahkeme heyeti sanığın tahliyesini kararlaştırdı.
Merkez Yıldırım İlçesinde oturan Sevim B.’yi geçen mayıs ayında 6 ayrı cep telefonu numarasından arayan ve kendisini polis olarak tanıtan Salih Ağar, konuştuğu kadına, adına çıkartılmış 7 kredi kartı bulunduğunu bu kartların kötü amaçlı kişilerce kullanıldığını söyledi. Cumhuriyet Savcısı ile ortak operasyon yürüttüklerini anlatan dolandırıcı, Sevim B.'nin evinin çevresinde 28 polis görevlendirdiklerini amaçlarının kendisinin can ve mal güvenliğini korumak olduğunu belirtti.
Telefon dolandırıcısı daha sonra devam eden operasyon kapsamında Sevim B.'den, bankada olduğunu öğrendiği 185, evde de bulunan 2 bin lira parasını geçici olarak kendisine vermesini istedi. Görüşmeler sonrasında dolandırıcı Salih Ağar, bankadaki parasının 160 bin lirasını çeken Sevim B.'nin, Beyazıt Mahallesi'ndeki evinin önüne geldi. Poşet içersine konulan parayı alan Ağar, içersinde aranan tüm numaraları kendisine yönlendiren sim kart bulunan cep telefonu, “Güvenlik açısından bu telefonu kimseye söyleme. Bizimle konuşmak istediğin zaman bu telefonu kullan. Operasyon bitince evine gelip parayı teslim edip birlikte çay içeceğiz" diyerek Sevim B.'ye verdi.
Parasını vermesine rağmen Ağar'ın bu kez üzerine kayıtlı arazileri satmasını istemesinden şüphelenen Sevim B., kendi cep telefonundan 155 Polis İmdat'ı arayıp şikayette bulundu. Sevim B.’nin eşkal tarifinden yola çıkarak soruşturmayı genişleten ve güvenlik kameralarını da incelemeye alan polis, daha önce aynı suçtan 3 yıl cezaevinde yattığını tesbit ettiği Salih Ağar’ı Ankara'da yakalayarak gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklanarak cezaevine kondu.
Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde, 'dolandırcılık' suçundan dava açılan Salih Ağar verdiği ifadesinde, kendisini bu suça Şanlıurfa'da yaşayan ve soyadını bilmediği Hacı isimli bir kişinin yönlendirdiğini, Sevim B.'den aldığı 160 bin lira parayı ise komisyonunu aldıktan sonra bu kişiye gönderdiğini söyledi.
Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra Salih Ağar'a dolandırıcılık suçundan 4 yıl 6 ay hapis 90 bin lira para cezası verdi. Yargıtay aşamasını dikkate alan mahkeme heyeti Ağar'ın tahliyesine karar verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!