Bursa gıda sektörü ihracata odaklandı

Güncelleme Tarihi:

Bursa gıda sektörü ihracata odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2017 14:09

Bursa gıda sektörü ihracata odaklandı

Haberin Devamı

 

BURSA,(DHA)- BURSA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Gıda Ur-Ge Projesi kapsamında bu yıl ikincisi düzenlediği ve 39 ülkeden 250’ye yakın iş insanının katıldığı alım heyeti organizasyonunda 800’e yakın iş görüşmesi gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sektörlerin üretimdeki potansiyelini ihracata da yansıtmak için yeni organizasyonlara devam edeceklerini söyledi. BTSO öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle ‘Bursa Food Point’ kurumsal kimliğiyle hayata geçen Gıda Sektörünün Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (Ur-Ge), sektörün ihracat yeteneğini artırdı. İlki bu yıl Nisan ayında düzenlenen ve 26 Ülkeden  150’ye yakın iş insanını Bursalı firmalarla buluşturan BTSO, 27 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde ise 39 ülkeden 250’ye yakın iş dünyası temsilcisini Bursa’da ağırladı. Gıda sektöründen 40’a yakın firmanın stant açtığı programa, Suudi Arabistan’dan Çin’e Almanya’dan Endonezya’ya, Hindistan’dan Rusya’ya kadar farklı coğrafyalardan gelen iş insanları önemli ticari bağlantılar kurdu.

“BTSO FARKINI ORTAYA KOYDU”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu da alım heyeti programına katılan firmaları ziyaret etti. Türkiye’ye güvenen yatırımcının asla kaybetmeyeceğini belirten Müezzinoğlu, BTSO’nun hayata geçirdiği makro projelerle Bursa ekonomisinin yeni bir vizyon kazandığını söyledi. Türkiye’nin büyüme yolculuğunda Bursa’nın lokomotif görev üstlendiğine işaret eden Müezzinoğlu, “Odamızın da mottosunda olduğu gibi ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ diyoruz.  Fuar, yurt dışı programları ve Ticari Safari Projesi ile kent ekonomisine ivme sağlayan önemli çalışmalara imza attılar. Özellikle bu organizasyon, Bursalı firmaların ürünlerini dünyaya pazarlaması için fırsat. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay’ı ve ekibini yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

9 ALIM HEYETİNE 1200 İŞ İNSANI GELDİ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedefi doğrultusunda Bursa’nın dış ticaret hacmini güçlendiren adımlar atmayı sürdüreceklerini ifade etti. Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari Projesi ve Ur-Ge Alım Heyeti organizasyonlarıyla Bursalı firmaların ihracatına katkı sağlamak istediklerini ifade eden Burkay, UR-GE projesi kapsamında bugüne kadar yapılan 9 alım heyeti programında 1200’den fazla yabancı iş dünyası temsilcisini firmalarla buluşturduklarını ifade etti.

40 FİRMA 800 İŞ GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Başkan İbrahim Burkay, alım heyeti organizasyonlarının firmaların ihracatına katkı sağlarken, kentin turizm ve ticaretine de büyük güç kattığını vurguladı. Yabancı iş dünyası temsilcilerinin firmaların üretim tesislerini de inceleme fırsatı yakaladığını da dile getiren Burkay, şöyle konuştu: “Gıda sektörüne yönelik düzenlediğimiz Ur-Ge alım heyeti programımız, firmalarımızın 39 ülkeden gelen iş insanlarıyla buluşmasını sağladı. Stant açan firmalarımız, 800’e yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin yaklaşık 200’ü olumlu geçti. BTSO olarak Bursa ekonomisinin ihracat odaklı büyümesi için yeni organizasyonlarımıza devam edeceğiz.”

Gıda Ur-Ge Projesi kapsamında düzenlenen alım heyeti programının gala yemeğinde firmalarla bir araya gelen BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa’nın gıda sektöründe büyük bir tecrübeye sahip olduğunu ifade ederek, “Sektörlerimizin nitelikli büyümesi için dış ticaret büyük önem taşıyor. Bu organizasyonlar da firmalarımızın dünyaya açılması için büyük bir fırsat” dedi.

“FİRMALAR İHRACAT YAPMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ”

BTSO Meclis Üyesi ve organizasyon katılımcısı Burhan Sayılgan, alım heyeti programında gıda sektörü firmalarının önemli iş görüşmeleri yaptığını belirterek, “Aylarca süren hazırlık sürecinin ardından yeni bir alım heyeti organizasyonu gerçekleştirildi. Yapılan iş görüşmelerinin Bursa ticaretine en kısa sürede olumlu yansıyacağına inanıyonum. Alım heyeti organizasyonları ile ihracatı aklının ucundan geçirmeyen firmalarımız, artık ihracat yapmak için harekete geçti. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiyorum” diye konuştu.

“BURSA İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası Gıda ve Tarım Sektörü Komite Başkanı ve Mıdway Food firmasının CEO’su Khalid Al Amin, Bursa’yı yaş sebze ve meyve üretiminde oldukça başarılı bulduğunu söyledi. Geçmiş dönemlerde Bursalı firmalarla ticaret yapma fırsatı yakaladığını da dile getiren Al Amin, “Türkiye’nin ve Bursa’nın gıda sektöründeki potansiyelini çok iyi biliyorum. BTSO öncülüğünde faaliyete geçen alım heyeti programında önemli görüşmeler yaptık. Böyle bir organizasyonla sektöre ilişkin tüm markaları bir arada görmek bizim işimizi de kolaylaştırdı. Bazı firmalarla işbirliği yapma konusunda önemli adımlar attık. Özel ve güzel bir organizasyonla karşılanmaktan dolayı çok mutlu oldum. BTSO’ya organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!