Hayvanlarının su ihtiyacını buz tutan gölden karşılıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Hayvanlarının su ihtiyacını buz tutan gölden karşılıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 11:12

- Bitlisli besiciler, soğuk havanın etkisiyle donan Nazik Gölü'ndeki buzları kırıp havyanlarına su içiriyor

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - OKTAY BAYAR - Bitlis'in Ahlat ilçesindeki vatandaşlar, hayvanlarının su ihtiyacını buz tutan Nazik Gölü'nden karşılıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hüküm süren dondurucu soğuklar özellikle besicileri olumsuz etkiliyor. Ahlat ilçesine bağlı Dilburnu köyünde yaşayan ve hayvanlarının su ihtiyacını Nazik Gölü'nden karşılayan besiciler, göl yüzeyinin buz tutmasıyla su bulmada sıkıntı yaşıyor.

Hayvanlarına su temin etmek için çabalayan köylüler, çareyi kazma ve küreklerle göl yüzeyindeki buzları kırmakta buldu. Köylüler, kalınlığı yer yer bir metreye ulaşan buz tabakasını kırarak hayvanlarının su ihtiyacını karşılıyor.

Köylülerden Metin Kardoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsimi boyunca köylerinde yoğun kar yağışı yaşandığını belirterek, köyün yakınındaki Nazik Gölü'nün dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttuğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kar kalınlığının bazı yıllarda 2 metreye kadar ulaştığını anlatan Kardoğan, "Nazik Gölü'nün yüzeyinde oluşan buz tabakasını kırıp hayvanlarımıza su içiriyoruz. Kış mevsiminde etkili olan soğuklar nedeniyle adeta hayat buz kesiyor. Biz de hemen her yıl bu yöntemle hayvanlarımızın su ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!