Bitlis Belediyesi Emitt Fuarı'na katılacak

Güncelleme Tarihi:

Bitlis Belediyesi Emitt Fuarına katılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 14:26

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Bitlis Belediyesi, 22-25 Ocak tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek "5. Emitt Turizm Fuarı"na, İhlasiye Medresesi konseptiyle katılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Emitt Fuarı'nın her yıl 100'ün üzerinde ülkeyi İstanbul'da buluşturduğu belirtildi.

Emitt'in dünyanın en büyük 5'nci turizm fuarı olduğu bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Emitt, Türkiye'de düzenlenen en yüksek yabancı katılımlı fuar olma özelliğine sahip. Bu yıl İstanbul TÜYAP'ta 19'uncu kez düzenlenecek fuara ülkelerin yanı sıra kalkınma ajansları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, otel sahipleri, 150'den fazla belde ve il katılacak. Bu fuara etkili bir tanıtımla katılacağız. Zengin bir kültürel mirasa ve geçmişe sahip olduğunu bildiğimiz Bitlis, ne yazık ki bu yönüyle neredeyse hiç tanınmıyor. Bir şehri ve bir ülkeyi gözde haline getiren en önemli etkenlerden biri de onun kültürel mirası ve tarihi zenginliğidir."

Haberin Devamı

Bugüne kadar Bitlis'in kültürel mirasına sahip çıkılmadığını ve bu nedenle birçok kıymetli tarihi doku, bina, köprü, ev, kilise, kümbet, mezarlık ve benzeri tarihi mirasın yok olduğu, birçoğun da yok olma tehlikesi yaşadığı kaydedilen açıklamada, Bitlis'in yalnızca geçmişiyle değil sahip olduklarıyla da dikkatleri üzerine çekebilecek zenginlikte olduğu belirtildi.

Türkiye'nin en büyük 3'ncü dağı Süphan'ın Bitlis'te bulunduğu ve kentin ülkede en fazla kar alan illerden biri olduğu bildirilen açıklamada, kentteki kayak merkezlerinin sosyal faaliyet açısından halka ve misafirlere çok güzel ve keyifli zaman geçirme imkanı sunduğu kaydedildi.

Ayrıca kentte çok sayıda şifa kaynakları olarak da bilinen kaplıcaların bulunduğu vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Van Gölü de temiz ve berrak görüntüsüyle göz ziyafeti çektirecek kadar muhteşem. Bitlis'in tarihi dokusundan daha fazla kayıp olmamasını sağlamak istiyoruz. Tarihin ve medeniyetlerin izlerini takip eden insanların ilgisini Bitlis'e çekmeyi umut ediyoruz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis bu konuda hakkettiği yere ne yazık ki şimdiye kadar oturtulamadı. Ancak bugünden sonra bu konuda neler yapabileceğimiz üzerine daha fazla düşünüp ve tartışacağız. Bu fuarın Bitlis'e katmak istediklerimiz açısından faydalı ve verimli geçmesini temenni ediyoruz. İlk defa katılacağımız ve özenle hazırlandığımız standımıza büyük ilgi olmasını bekliyoruz. 12'nci salondaki bin 255 nolu standımıza, başta hemşehrilerimiz olmak üzere herkesi bekliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!