Suriye'den kaçtı, Batman'da şifa buldu

Güncelleme Tarihi:

Suriyeden kaçtı, Batmanda şifa buldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 12:26

- Bazı Kürt gruplar ile IŞİD arasındaki çatışmalar nedeniyle Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Süperior Mezenterik Arter Sendromu hastası Bıro, Batman'da yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Suriye'den bazı Kürt gruplar ile IŞİD arasındaki çatışmalar nedeniyle kaçarak Türkiye'ye sığınan Süperior Mezenterik Arter Sendromu hastası 25 yaşındaki Nura Bıro, Batman'da yapılan ameliyatla şifa buldu.

Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentinden kaçarak bir süre önce Batman'a gelen Bıro, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Yeterince beslenemediği için gelişme geriliği de bulunan Bıro'ya yapılan tetkiklerde Süperior Mezenterik Arter Sendromu tanısı konuldu.

Bıro, Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahları Emre Gündoğdu, Beşir Şimşek, Salih Demirelli, Yılmaz Akyüz ve Süleyman Öden tarafından yapılan Laparaskopik Duodenal Derotasyon operasyonu ile sağlığına kavuştu.

Genel Cerrah Beşir Şimşek, yaptığı açıklamada, hastanın uzun yıllardır bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetlerinden dolayı yeterince beslenemediği ve gelişme geriliği nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ender görülen hastalıkla ilgili dünyada bugüne kadar yaklaşık 500 vakanın tespit edildiğini ileri süren Şimşek, şöyle konuştu:

"Yapılan tetkikler sonucu hastaya, Süperior Mezenterik Arter Sendromu tanısı konuldu. Çok ender görülen bir hastalık olması nedeniyle tanı koymakta güçlük yaşanmakta, bu durum hastaların tedavilerini de aksatmaktadır. Hastalık sonucu 12 parmak bağırsağını besleyen ana atardamar olan SMA ve aort arasında yeterli açı olmadığı için tıkanma meydana geliyor. Bunun sonucunda midenin ve 12 parmak bağırsağının çok genişlemesi nedeniyle yiyecek ve içeceklerin bağırsaklara geçişinde problem yaşanıyor."

Şimşek, ameliyat öncesi 2 hafta beslenme desteği ile tedaviye başladıklarını daha sonra Laparaskopik Duodenal Derotasyon operasyonu ile Bıro'nun sağlığına kavuştuğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!