Alaca Mescit'ten milli irade çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Alaca Mescitten milli irade çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 20:07

Alaca Mescit'ten milli irade çağrısı

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR'de 75 sivil toplum kuruluşu Kuvayı Milliye mücadelesinin başladığı yer olan Alaca Mescit'te toplanarak darbe girişimini lanetledi. Ortak açıklamada "Bu haince girişim milletimizi yıldıramayacak, aksine milli birlik ve beraberliğimize olan inancımızı daha da arttıracaktır" vurgusu yapıldı.
Balıkesir'de Milli İradeye Saygı Platformu bünyesinde bir araya gelen 75 sivil toplum kuruluşu, Alaca Mescit önünde 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği, Memur-Sen, Kızılay, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Gazeteciler Cemiyeti, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Oğuz Boyları Karesi Turizm Kültür Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu, Balıkesir Aydınlar Ocağı, Din Görevlileri Derneği, İlim Yayma Cemiyeti'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Alaca Mescit'te bir araya gelerek, kılınan öğle namazının ardından basın açıklaması yaptı. Ortak metni platform adına okuyan Memur-Sen Balıkesir Temsilcisi Ahmet Gür, Balıkesir Kuvayı Milliyeci'lerinin düşman işgaline karşı ilk silahlı direniş kararını aldığı Alaca Mescit'ten darbecilere mesaj gönderdiklerini vurguladı.
Millet iradesiyle engellenen darbe girişiminin, milli birlik ve beraberliğe olan inancı daha da arttıracağına dikkat çekilen Balıkesir Milli İradeye Saygı Platformu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Bazı dönemler milletlerin tarihlerinde önemli dönemeçler oluşturur. Bugün de böyle bir zaman dilimini milletçe yaşıyoruz. Demokrasinin, örgütlenmenin, özgürlüklerin, vatanın ve mukaddesatın tehdit altında olduğu bu günde milli iradenin yanında olmak ve savunmak önemli bir erdem ve zorunluluktur. Milletimize yönelik bu tehdide karşı, halkımız sokaklarda, meydanlarda sağduyulu ve cesur bir duruş göstererek birlik ve beraberlik içerisinde darbecilere gereken cevabı ve dersi vermektedir. Millet iradesinin üstünde herhangi bir beşeri güç kabul edilmeyecektir. Bu tür girişimler ve kalkışmalar hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm Balıkesirli hemşerilerimizin ilk andan itibaren olduğu gibi kışkırtmalara fırsat vermeden din, ırk, bölge, siyasi düşünce, meslek ve mezhep farkı gözetmeden Kuvayı Milliye ruhunu diri tutarak bu kalkışmaya karşı duruşunu sürdürmeye davet ediyoruz. Gün bugündür. Ülkemize, devletimize ve hükümetimize sahip çıkma günüdür. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek ve sağduyulu davranmak gerektiğine inanıyoruz. Bu haince girişim milletimizi yıldıramayacak, aksine milli birlik ve beraberliğimize olan inancımızı daha da arttıracaktır. Bizler devletimizin milletimizin ve değerlerimizin her zaman yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Tehlike henüz bitmiş değildir. Milli iradeye yönelik olan bu tehdit yok oluncaya, mukaddes topraklarımızdan def edilinceye kadar mücadelemiz sürecektir. Bu uğurda can veren şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!