Miniklerin mehter takımı televizyonda yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Miniklerin mehter takımı televizyonda yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 09:17

Miniklerin mehter takımı televizyonda yarışacak

Haberin Devamı

AYDIN'daki Özel Rehber Koleji'nde 25 öğrencinin katılımıyla kurulan mehter takımı Yetenek Sizsiniz programında rakipleri karşısında boy gösterecek.

Özel Rehber Koleji'ndeki 7 ile 11 yaş arasındaki öğrencilerin katılımıyla geçen yıl kurulan çocuk mehter takımı, 1 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Çocukların boyuna göre ayarlanan kostümleriyle büyüklerini aratmayan çocuk mehter takımı okudukları marşlarla da izleyenlerin ilgi odağı oldu. Çocuk mehter takımının kurulmasında en büyük emeği olan İncirliova Tarihi Mehteran Sevme ve Yaşatma Dernek Başkanı Cabir Koç, "Kendi kurduğum mehter takımında mehter başıyım. Özel Rehber Koleji'nde kurduğumuz çocuk mehter takımının da hocasıyım. Çocuklara öncelikle tarihimizi tanıtmak istiyoruz. Takım geçtiğimiz yıl okulda yapılan Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve bir çok etkinlikte sahne aldı. Tam 10 marşı çalıp çok başarılı oldular. Her geçen gün de ilgi görmeye devam ediyorlar" dedi.

EN KÜÇÜK MEHTER TAKIMI

Özel Rehber Koleji Müdür Vekili Hakan Kalkan, okulun 3 yıl önce kurulduğunu söyleyerek akademik eğitimin yanında milli ve manevi değerlere de önem verdiklerini kaydetti. Kalkan, "Medeniyetimizin bir sembolü olan mehter takımını kurduk. Aydın'ın yaş grubu olarak en küçük mehter takımı için bir yıldır çok çalışıyoruz. Birçok etkinliğe katılarak başarılı gösteriler sunduk. Özel Rehber Koleji olarak 6 ay önce Yetenek Sizsiniz yarışmasına müracaat ettik. Geçen hafta ise yarışmaya kabul edildik" dedi.

Özellikle okullarda yapılan etkinliklerin vazgeçilmezi haline gelen öğrencilerin mehteran başı olan Rüştü Demirdöven, "Rehber Koleji'nde 5. sınıf öğrencisiyim. Geçen yıl mehter takımı kuruldu, ben de buraya katıldım. Yetenek Sizsiniz programına katılacağımız için sevinçliyiz" dedi. 

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!