Aydın'da halka 70 bin fide

Güncelleme Tarihi:

Aydında halka 70 bin fide
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 14:07

Aydın'da halka 70 bin fide

Haberin Devamı

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da katılımıyla belediye ekipleri, halka 70 bin yerel fide dağıttı. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte Başkan Çerçioğlu, "Bahçeniz olmasa bile bu fideleri bir saksıya ekin, balkonunuzda yetiştirin. Bunların tohumlarını gelecek nesillere hep beraber aktaralım" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kent Meydanı'nda fidan dağıtım etkinliği düzenledi. Domates, patlıcan ve biberden oluşan 70 bin fide halkla buluşturuldu. Dağıtım etkinliğine CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da katıldı. Başkan Çerçioğlu, bu yıl 1 milyon 500 bin yerel fideyi Aydınlılarla buluşturacaklarını söyledi. Çerçioğlu, "İnsanoğlunun binlerce yıldır değişmeyen en önemli ihtiyacı hiç kuşkusuz sağlıklı ve doğru beslenmesidir. Bu nedenle son yıllarda organik ve doğal beslenmeye olan ilgi artarak büyüyor. Çünkü insanlık son yıllarda uygulanan tarım politikaların aksine atalarının üretim ve beslenme metodunu yeniden keşfetmeye başladı" diye konuştu.

"SANDIKTAN TOHUMLAR ÇIKTI"

Geleneksel tarım metoduyla elde edilen fideleri halka buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Çerçioğlu, "Dağlarından yağ ovalarından bal akan tarım ve tarih hazinesi Aydın'ımızı dünyanın en yaşanılır bölgesi haline getirmek için sizlerle el ele çalışmaya devam edeceğiz. 2014'te başlattığımız çalışma sonrasında kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel tohumlarımızı şehrimize ve ülke tarımına kazandırmak için önemli bir mesafe aldık. Bozdoğan yerel tarım ürünleri fide serasını sizlerle beraber açılışını gerçekleştirdik. Bu yıl 1.5 milyon adet fide üretimi gerçekleştirdik. İleriki günlerde de 17 ilçe 36 belde 492 köyde bu fideleri paylaşacağız" dedi.

HALKA ÇAĞRI

Vatandaşlardan saksıda da olsa fideleri yetişmesini isteyen Çerçioğlu, "Bahçeniz olmayabilir lütfen bu fideleri bir saksıya bunları dikin evde balkonunda yetiştirin. Eskiden güzel kokulu domatesler vardı. Onları yerdik biz. Şimdi maalesef domateslerin kokusu kalmadı. Yıllar önce yediğimiz domateslerin tohumlarını bulduk. Köy köy dolaştık ve sandıktan tohumlar çıktı. 200, 300 yıllık tohumlardan elde ettik. Bunları diktikten sonra tohumlarını alın gelecek nesillere hep beraber aktaralım" dedi.

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!