MİNİK KIZ KANSER HASTALARINA SAÇLARINI GÖNDERDİ

Güncelleme Tarihi:

MİNİK KIZ KANSER HASTALARINA SAÇLARINI GÖNDERDİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 10:30

Henüz 6 yaşında olan Berrak, kanser tedavisi gören hastalara destek amacıyla saçlarını kestirip gönderdi. Saçlarının yanına bir de mektup ekleyen Berrak, “Hasta olunca saçınız gittiği için üzülmenizi istemiyorum” diye yazdı.

Haberin Devamı

KANSER hastalarına destek için başlatılan ‘Saçım saçın olsun’ adlı sosyal sorumluluk kampanyasını televizyonda görüp çok etkilenen 6 yaşındaki Berrak Deniz Kaya, uzun saçlarını kestirip tedavi görenlere bağışladı. Doğduğundan beri hiç kestirmediği saçlarını hastalara moral vermek için gönderen minik Berrak, onlar için bir de mektup yazdı. Kestirdiği saçlarını bir kutuya koyan Berrak, hazırladığı hediye paketini kampanya için gönderdi.

MİNİK KIZ KANSER HASTALARINA SAÇLARINI GÖNDERDİ

ÜZÜLMENİZİ İSTEMİYORUM

Okumayı ve yazmayı yeni söken küçük kız çiçek, güneş, yıldız, ay ve kalplerle süslediği mektubunda, duygularını paylaştığı hastalara şu sözlerle seslendi:
“Ben Berrak Deniz. 6 yaşındayım. Size çok geçmiş olsun. Bugün sizin için saçlarımı kestiriyorum. Hasta olunca saçınız gittiği için üzülmenizi istemiyorum. Size saçlarımla beraber sevgimi de gönderiyorum. İnşallah çabucak iyileşirsiniz.”

Haberin Devamı

MİNİK KIZ KANSER HASTALARINA SAÇLARINI GÖNDERDİ

İYİLİK KAZANACAK

Berrak Deniz’in, kampanyayı haberlerde gördüğünde ‘Neden kesiyorlar saçlarını?’ diye sorduğunu söyleyen annesi Yasemin Kaya, “Ben de ona bunun tedavi görenlere yardım etmek için yapıldığını anlattım. ‘Ben de yapabilir miyim diye sordu. Saçlarını çok sever aslında. Ama o kadar çok etkilendi ki; ‘Sonra yine uzar, ben de göndermek istiyorum saçlarımı’ deyince çok mutlu oldum ve gurur duydum” dedi. Anne Yasemin Kaya, kızının kesilen saçlarını ve mektubunu ‘Başka bir dünya mümkün’ ve ‘İyilik kazanacak’ notlarını düşerek sosyal medyada paylaştı.

SAÇINI PAYLAŞABİLİRSİN

Berrak Tüzünataç, Mehmet Günsür, Belçim Bilgin ve Nur Fettahoğlu gibi ünlü oyuncuların mesajlarıyla dahil oldukları ‘Saçım saçın olsun’ kampanyası sosyal medyada hızla büyüdü. Sanatçıların “Her gün milyonlarca kişi kanserle savaşıyor, ben de savaşıyorum. Gülümseyerek, hadi diyerek, umut olarak, ellerinden tutarak… Sen de gel, bize katıl. Destek olmak için, bağış yapabilir, onlara sarılabilir ve saçını paylaşabilirsin. Çünkü destek olmak doğamızda var” çağrısına binlerce gönüllü kulak verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!