Manavgatlı öğrenciler CERN'de

Güncelleme Tarihi:

Manavgatlı öğrenciler CERNde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2017 15:33

Manavgatlı öğrenciler CERN'de

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - MANAVGAT Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri, İsviçre'de Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ni (CERN) ziyaret ederek çeşitli deneylere katıldı.

Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri, Avrupa Bilim ve Kültür Gezisi kapsamında, Avrupa'nın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı CERN'i ziyaret etti. 42 öğrenci ve 3 öğretmenin katıldığı ve 12 süren gezide, öğrenciler CERN'de, çeşitli bilimsel seminer ve toplantılara katıldı.

METRELERCE AŞAĞIDA DENEY YAPILDI

CERN'de araştırma merkezini gezen öğrencilere, 'Higgs Bozonu' ile 'Büyük Hadron Çarpıştırıcısı' deneyleri hakkında uzmanlar tarafından bilgi verildi. Öğrenciler yerin metrelerce altında bulunan Avrupa'nın en büyük parçacık fiziği laboratuvarındaki CMS detektörlerinde çalışma yapma fırsatı da buldu.

AVRUPA'NIN ŞEHİRLERİ BİLİMSEL GEZİ

CERN ziyaretinin ardından Fransa'nın başkenti Paris'e geçen Manavgatlı öğrenciler, Bilim ve Keşif - Teknoloji ve Louvre Müzesi'ni Almanya Frankfurt'ta Mathematikum Bilim Müzesi'ni Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Nikola Tesla Müzesi'ni ziyaret etti, çeşitli konularda aktif deney programlarına katıldı. Manavgatlı öğrenciler gezi kapsamında ayrıca Selanik'te Atatürk'ün evini, Roma, Amsterdam ve Viyana'da çeşitli tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

ÖĞRENCİLERİN UFUKLARI AÇILDI

Okul Müdürü Hasan Kökçü, yapılan bilim ve kültür gezisinin Türkiye'de çok az okul tarafından düzenlendiğini, Antalya'da ise ilk kez Namık Karamancı Fen Lisesi tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Okul Müdürü Kökçü, gezinin öğrencilerine çok büyük katkılar sağlayacağını aktararak, özellikle İsviçre CERN'e ve Belgrad'da Nikola Tesla Müzesi'ne yapılan ziyaret ve çalışmaların ufuklarını açmalarına yardımcı olacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!