Türkiye'nin ilk Fotoğraf Zirvesi Manavgat'ta başladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk Fotoğraf Zirvesi Manavgatta başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2022 12:01

Türkiye'nin ilk Fotoğraf Zirvesi Manavgat'ta başladı

Haberin Devamı

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen Fotoğraf Zirvesi'nde alanında uzman 17 fotoğraf sanatçısı bilgi birikimini paylaşacak.

İlçedeki bir tesiste yapılan ve 3 gün sürecek etkinlikte aralarında FOTON Derneği kurucusu ünlü savaş muhabiri ve belgesel film yapımcısı Coşkun Aral ile tanınmış foto muhabirleri Bünyamin Aygün, Rıza Özel ve Eyüp Coşkun gibi 17 usta fotoğrafçı ve fotoğraf sanatçısı seminer düzenleyecek. Etkinlikte workshoplar düzenlenecek. 300'e yakın fotoğraf tutkununun katıldığı etkinlikte hakkında bilgi veren Gökhan Selami Uman, etkinlike yaygınlaşan metaverse ve NFT ile ilgili ayrıca fotoğrafçıların telif hakları konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Etkinlikte konuşan FOTON Derneği kurucusu savaş muhabiri Coşkun Aral, fotoğraf makinesinin icat edilmesinden kısa bir süre sonra ilk kez 1840-50'lerde Anadolu'da coğrafyayı tanıtmak amacıyla turizm fotoğrafçılığının görüldüğünü anlattı. Aral, “Kırım savaşı ile birlikte fotoğraf savaş alanlarına cephelere giden bir alet. Belgeleyici bir alet olarak düşünülüyor. Savaşların kaderini de etkiliyor. Bizim Kurutuluş Savaşımız dahi birçok yerde fotoğraf makinesini görüyoruz ama fotoğrafçı olmak için illa cephede olmaya, savaş fotoğrafçısı olmaya gerek yok. En güzel anların da fotoğrafları çekilir. Bence Nazım'ın Abidi'ne söylediği mutluluğun fotoğrafı, fotoğraf makinesi ile yapılır. Önemli olan bununla ilgili makineyi tanımak, beyinde fotoğrafı başlatmak, deklanşörü beyinde çekmek. Araç olan fotoğraf makinesini de doğru zamanda doğru yerde kullanmak" diye konuştu.

Fotoğraf Zirvesi'ne İstanbul'dan katılan Sevtap İnal, 11 yıldır fotoğrafçılık ile ilgilendiğini belirterek, zirvenin kendileri için yeni bir bakış açısı kazandıracağına inandığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!