Kalbinde tümör olduğu griple ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kalbinde tümör olduğu griple ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 10:46

Kalbinde tümör olduğu griple ortaya çıktı

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da yaklaşık 1 ay süren grip hastalığı nedeniyle gittiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kalbinde tümör olduğu tespit edilen 73 yaşındaki Şükran Armağan, robotik cerrahi yöntemiyle kalbi durdurulmadan ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.
Manisa'da oturan Şükran Armağan'a, bir ay süren şiddetli eklem ağrıları, halsizlik ve çabuk yorgunluk hissi şikayetleriyle başvurduğu hastanede grip teşhisi konuldu. Antibiyotik tedavisi uygulanmasına rağmen hastalığı geçmeyen Armağan, yakınlarının tavsiyesiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldi. Burada yapılan inceleme ve tetkiklerde Armağan'ın kalbinde tümör olduğu, aşırı yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinin griple ilgisi olmadığı, kalbin sağ kulakçığındaki tümörün neden olduğu tespit edildi. Şükran Armağan, robotik cerrahi yöntemiyle kalbi durdurulmadan ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.
ÇARPINTI KALP TÜMÖRÜ KAYNAKLI OLABİLİR 
AÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, "Hasta nezle grip şikayetiyle gelmişti. Öncesinde de hastamızda kronik çarpıntı ve nefes darlığı şikayetleri olduğu görülmekteydi. Buna yönelik araştırmalar neticesinde kalbin sağ kulakçığında miksoma tümörü 'kalp tümörü' saptandı. Bunun operasyonla alınması gerekiyordu. Bu tümörü robotik cerrahi ile yaklaşık 3 santimlik kesi ile koltuk alından girerek aldık. Kalbi durdurmaksızın gerçekleştirdiğimiz operasyon sonunda tümörü çıkardık. Ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü. Bu tümör alınmazsa kan akışını yavaşlatıp kalbin durmasına neden olurdu. Hastamız şanslı, grip olmasıyla kalbindeki tümörün ortaya çıkmasını ve sağlığına kısa sürede kavuşmasını sağladık" diye konuştu.
YAKINLARIN TAVSİYESİ
Şükran Armağan, "Gittiğim doktorlar grip ve nezle teşhisi koyarak verdikleri ilaçları kullanmamı istiyordu. İlaçlarımı düzenli alıyordum fakat hastalığımın geçmediğini anlayınca Manisa Kırkağaç'tan Antalya'ya geldim. Akdeniz Üniversitesi'nde İlhan Gölbaşı hocamla tanıştım. Tetkikler yapıldı ameliyata karar verildi. Kalbimin içinde bir kitle olduğu tespit edilmişti. Bunu duyunca şoke oldum. Daha sonra hocam beni ameliyat olmaya teşvik etti. Ameliyatımı oldum, sağlıklıyım mutluyum" diye konuştu.
KALBİ DİRDİRİLMADAN YAPILAN İLK AMELİYAT
Yapılan ameliyatın ilk olduğunu duyduğunda çok sevindiğini söyleyen Armağan, "Bu ameliyatın uygulandığı ilk hasta benim. Kalbim durdurulmadan kitlenin alınmasını sağlayan doktoruma teşekkür ediyorum. Ameliyat olduğumu halen hissedemiyorum. Kontrollerim devam ediyor, yaşamıma devam ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!