İŞ YERİ AÇMAYA SINIRLAMA TALEBİ

Güncelleme Tarihi:

İŞ YERİ AÇMAYA SINIRLAMA TALEBİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2018 11:16

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ticari işletmelerin mantar gibi açılıp kapanmasının kronik bir sorun haline geldiğini, bu nedenle iş yeri açma ve iş kolu seçme konusunda sınırlandırma getirilmesini önerdi.

Haberin Devamı

ANTALYA yoğun göç alan bir kent olduğu için ticari işletmelerin mantar gibi açılıp kapanmasının kronik bir sorun haline geldiğinin altını çizen Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, çözüm için iş yeri açma ve iş kolu seçme konusunda düzenleme getirilmesini istedi.
2018’de Antalya’da 10 binin üzerinde yeni işyeri açılırken 5 bin civarında iş yerinin de kepenk kapattığını belirten Dere, turizmde yaşanan yükselişin esnafa da yansıması için kent merkezi ve turizm bölgelerini canlandıracak çalışmalar yapılması yönündeki taleplerini yerel yönetimlere ilettiklerini söyledi.

İŞ YERLERİNE SINIRLAMA

İş yeri açılış ve kapanışı konusunda yaşanan kaosun sona ermesi için ruhsatlandırma sürecine yeni bir düzen getirilmesini talep ettiklerini aktaran Adlıhan Dere, “Her isteyen gelişigüzel şekilde yer ve iş kolu seçip dükkan açamamalı. Nasıl ticari taksilerde, C plaka araçlarda ve otobüslerde takip sistemi varsa, nasıl şans oyunu ve alkol satan bayilerde sınırlandırma varsa, esnafımızın tamamı için de bir düzenleme yapılmalı. Ruhsat verilirken gerek nüfus konjonktürüne, gerek civardaki dükkanların faaliyet alanına, gerekse metrekareye göre bir değerlendirme yapılmalı” diye konuştu.

2019’DAN UMUTLUYUZ

Haberin Devamı

Ekonomik zorluklardan en çok nasibini alan iş yerlerinin başında turizm esnafının geldiğini belirten Dere, “Dakikada 2 uçağın indiği Antalya’da turizm rakamlarında yaşanan yükseliş esnafa yansımadı. Turizmdeki yükselişi gören insanlar, Anadolu’nun çeşitli yerlerinden Antalya’ya göç ediyor. Hem kent merkezindeki çarşıda, hem de otellerin olduğu bölgelerde yüksek fiyatla dükkan kiralayan Antalya esnafı, umduğu hareketliliği sağlayamayınca kiraların üstesinden gelemiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e 2014’teki seçim beyannamesinde yer alan ‘Turist bu çarşıya gelecek’ sözünü hatırlatıp bu yönde adımlar atılmasını istedik. Şarampol, Ali Çetinkaya Caddesi, Balbey ve Kaleiçi’ni güzelleştirmeye ve canlandırmaya yönelik bir çalışma başlatıldı. Önümüzdeki yıldan umutluyuz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!