Dünya gençleri Akseki'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Dünya gençleri Aksekide buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 10:43

Dünya gençleri Akseki'de buluştu

Haberin Devamı

 

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA) - ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen 'Dünya Gençlerinin Toroslarda Dostluk Buluşması Festivali'nde yurtiçi ve yurtdışından gelen 200 genç bir araya geldi.

Akseki Kaymakamlığı, belediye ve girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından Gençlik Haftası dolayısıyla bu yıl ilki düzenlenen Dünya Gençlerinin Toroslarda Dostluk Buluşması Festivali kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Ürdün ve Türkiye'den gelen 200 genç, Sarıhacılar Mahallesi'nde bir araya geldi. Yöresel yemeklerin ikram edildiği gençler burada yöresel halk danslarını sergiledi, tarihi yapıları gezdi. Sarıhacılar'daki programın ardından Akseki'ye gelen gençler Şahinler Çok Programlı Lisesi'nde etkinliklere katıldı. Yöresel kıyafetleriyle şarkı söyleyip dans eden gençler ilgiyle izlendi.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Murat Beşikci, dünya gençleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Turizm potansiyeli açısından önemli bir organizasyon olduğunu anlatan Kaymakam Beşikci, "İnşallah önümüzdeki yıllarda Akseki'nin alternatif turizm alanındaki potansiyelinin değerlendirileceğine, birçok yerli ve yabancı turistin ilçemizi ziyaret ederek bu sektörden Antalya'daki turizm sektöründen Akseki'mizin hak ettiği payı alacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Girişimci Mustafa Kavasoğlu da amaçlarının Akseki ile Sarıhacılar Mahallesi'ni tanıtıp turizm alanında etkin bir noktaya getirmek olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!