ÇOCUKLAR İÇİN KOŞACAKLAR

Güncelleme Tarihi:

ÇOCUKLAR İÇİN KOŞACAKLAR
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2022 09:25

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Okuyan Bir Gelecek Projesi’ne destek için tüm gönüllüleri, 6 Mart’ta gerçekleşecek Runtalya Maratonu’nda koşmaya davet ediyor.

Haberin Devamı

MARATONA kaydolan koşucular, Adım Adım Oluşumu’nun ‘İyilik Peşinde Koş’ adlı platformu üzerinden AÇEV’in ‘Okuyan Bir Gelecek’ Projesi için destek toplamaya başlayabilecek. Sporcuların ve bağışçıların destekleri sayesinde ihtiyaç sahibi çocuklar kitaplarla buluşacak.

HER BAĞIŞ ÇOK ÖNEMLİ
Daha fazla çocuğa kitap setlerinden gönderebilmek için her bağışın çok önemli olduğunun altını çizen AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, şunları söyledi:
“Çocukluk yaşları, hayatın en önemli, en belirleyici dönemi. Bu dönemde çocukların karşısına çıkan her materyal, beyin gelişimi için bir fırsat sunuyor. Biz de bu nedenle AÇEV olarak erken çocukluk dönemine odaklanıyor, her 4 çocuktan 3’ünün kitaplarla tanışamadan büyümesini önlemek için ‘Okuyan Bir Gelecek’ Projesi’ni yürütüyoruz.”

Haberin Devamı

KİTAPLA TANIŞSINLAR
Çocuklar için güzel bir gelecek hayaliyle çıktıkları yolda mümkün olduğu kadar çok çocuğa ve ailelerine ulaşmayı arzu ettiklerini söyleyen Senem Başyurt, “Hedefimiz 100 bin çocuğa ulaşmak ve bu hedefimizi gerçekleştirmek için de herkesi Runtalya’da bizimle koşmaya davet ediyoruz. Adımlarını ‘Okuyan Bir Gelecek’ için atan koşuculara şimdiden teşekkür ediyoruz. Birlikte yüzlerce, binlerce çocuğa kitap ulaştırmayı umuyoruz” dedi.

İYİLİK PEŞİNDE KOŞ
6 Mart 2022’de gerçekleşecek Runtalya Maratonu’na koşu başvuruları, www.runtalya.com adresinden yapılıyor. Maratona kaydını yaptıran koşuculara, Adım Adım Oluşumu’nun ‘İyilik Peşinde Koş’ Platformu üzerinden kampanya oluşturarak 21 Mart 2022 tarihine kadar ‘Okuyan Bir Gelecek’ için bağış toplama imkânı sunuluyor.

AÇEV’İN AMACI
1993 yılında kurulan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), erken yaştaki çocukların güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması hedefiyle kampanyalar yürütüyor. Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi çocuklar, ebeveynler ve genç kadınlar için bilimsel eğitim programları hazırlayan Vakıf, eğitim programları ve saha çalışmalarının yanı sıra toplumsal farkındalığı artırmak için çalışmalar yapıyor. 14 bin gönüllü eğitimcinin desteğiyle, 1 milyonun üzerinde yetişkine ulaşan AÇEV, erken çocukluk dönemine yönelik müdahaleler ve savunu faaliyetleri üzerinden fırsat eşitliği sağlamaya yönelik araştırmalar yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!