AKDENİZ’E YATIRIM GELMELİ

Güncelleme Tarihi:

AKDENİZ’E YATIRIM GELMELİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2022 09:24

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi başkan adayı İnanç Kendiroğlu, son dönemde Antalya denizciliğinde ciddi bir altyapı sıkıntısı yaşandığını belirterek, bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) 6 Kasım tarihinde yapılacak olan Antalya Şubesi seçimleri öncesi başkanlığa aday olduğunu açıklayan İnanç Kendiroğlu, son dönemde Antalya denizciliğinde ciddi bir altyapı sıkıntısı yaşandığını ve bunların çözümü için Ankara’yla sıkı temas halinde bir yönetim politikası izlenmesi gerektiğini söyledi. Mevcut yönetime sorunların üzerine eğilmediği yönünde eleştiri getiren Kendiroğlu, Kaş’tan Demre’ye Alanya’dan Gazipaşa’ya 640 kilometrelik sahil şeridine sahip olan Antalya’nın acil yatırımlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

‘TEKNELER YIĞILMIŞ DURUMDA’
Odada mevcut başkan Ahmet Çetin’den önce bir dönem başkanlık görevini üstlenen İnanç Kendiroğlu, şöyle konuştu:
“Pandemi döneminde insanlar denize yönelip tekne aldılar. Şu anda şehirde hiçbir yerde bağlama yerimiz yok. Tekneler ırmaklarda pejmürde vaziyette yığılmış durumda. İnsanlar bulundukları her yere kuralsız şekilde teknelerini bağlamaya başladılar. Oysa bizim kendi dönemimizde Antalya’ya yapılacak o kadar çok deniz yapısı devletten bütçe aldık ki. Şimdi de böyle girişimlere ihtiyaç var. Alt yapı sorununun ivedilikle çözülmesi lazım.”

Haberin Devamı

KÖPRÜ SİSTEMİ KURULMALI
Antalya’ya marinalar, yat limanları, çekek yerleri, iskeleler yapılması gerekliliğine vurgu yapan Kendiroğlu, “Adrasan’daki tekneler 56’dan 140’a çıktı bir anda. Suluada’ya bağlama yapmak için birbirlerinin üzerine çıkıyorlar. Kıyıya halatlarla bağlanan tekneler yüzünden kumlar yosunlanıyor, sahil kirleniyor, insanlar denize giremiyor. Oraya kıyıya mesafeli yüzer bir iskele ya da köprü sistemi kurulması gerekiyor.” 

YÖNETMELİK ZORA SOKUYOR

Son çıkan Deniz Turizmi Yönetmeliği'nin de sektörü zora soktuğunu ifade eden Kendiroğlu şöyle dedi: "Ticari sürat teknelerinin kısa süreli kiraya verilmesi söz konusu. Bu bizim istasyonlarımızın en büyük gelir kapısıydı. Bu şimdi ortadan kalktı. Gezi ve gezinti tekneleri arasındaki ayrım da çok iyi yapılmamış. Yönetmelik sanki Bodrum'a çıkarılmış gibi bir hava var. Bölgelere özel düzenleme yapılmamış. Bu maddelerin Ankara'da anlatılması lazim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!