Zürafa ‘Şakir’ ile ‘Merve’ Ankara’dan taşındı

Güncelleme Tarihi:

Zürafa ‘Şakir’ ile ‘Merve’ Ankara’dan taşındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 01:18

Ankara Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’nin sembollerinden ‘Şakir’ ile ‘Merve’ isimli iki zürafa Kayseri’ye taşındı. İnce narin yapıları, uzun bacakları ve uzun boynu ile ziyaretçilerin ilgi odağı olan iki sevimli zürafanın konforlu bir seyahat yapması için vücut yapılarına uygun özel nakil aracı tasarlandı.

Haberin Devamı

Geçici olarak Kayseri’ye götürülen iki zürafa, Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’ndeki yeni yerlerine konuldu. Zürafaların, kendilerini Kayseri’ye taşıyacak özel dizayn edilmiş nakil aracına alışmaları için araç, hayvanat bahçesindeki barınakların bahçesinde 10 gün bekletildi. Aracın içerisine ot ve meyveler konuldu. Zürafalar araca alıştırıldı ve isteyerek girmeleri sağlandı. Daha sonra zürafalar sırayla özel araca bindirilerek veteriner hekim denetiminde 9 saatlik yolculuğa çıkarıldı. İki hayvanın Kayseri’deki yeni ikametgahlarına sağlıklı bir şekilde ulaşmaları sağlandı.

MERVE 9 AYLIK HAMİLE

Zürafalardan Merve 9 aylık hamile. Merve’nin 6 ay sonra dünyaya getireceği yavrunun Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’ne renk katması bekleniyor. Merve 8 yaşında, 3 metre 80 santim boyunda ve 900 kilo ağırlığında. 16 yaşındaki Şakir ise 5 metre boyunda ve 1,5 ton ağırlığında. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı TEMA Park ve Hayvanat Bahçesi Projesi kapsamında geçici olarak kapatılan bahçedeki hayvanlar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar kapsamında yapılacak protokollerle geri alınmak üzere Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa-Karacabey Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim ediliyor. Bir kısım evcil hayvan da Büyükşehir Belediyesi’nin Sincan’da bulunan Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’na taşınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!