Yine sağanak yine sel

Güncelleme Tarihi:

Yine sağanak yine sel
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2021 23:36

Başkent’te önceki akşam etkili olan sağanak sonrası OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde caddeler suyla doldu, bazı iş yerlerini su bastı.

Haberin Devamı

Ankara'nın Çankaya, Etimesgut, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde, önceki akşam şiddetli yağış etkili oldu. Sağanak ve fırtınanın etkisiyle ağaçlar, tabelalar devrildi, Yenimahalle’nin İvedik ve OSTİM sanayi bölgelerinde çok sayıda iş yerinde su baskını yaşandı. Bölgedeki caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. OSB’de iş yerlerini su basan esnaf, içeride kalan eşyalarını itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri, su altında kalan dükkânları vidanjörlerle tahliye etti. Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü, su baskınından etkilenen iş yerlerinde büyük hasar oluştuğu belirtildi.

Yine sağanak yine sel


AĞAÇ VE DİREK DEVRİLDİ

Etimesgut’un Eryaman semtinde misket büyüklüğünde dolu yağdı. Keçiören’in Kalaba Mahallesi’nde ahşap telefon direği de rüzgâr nedeniyle devrildi. Çankaya’da bir ağaç, otomobilin üzerine devrilirken, olayda ölen ve yaralanan olmadı. 

Yine sağanak yine sel


SELDE YÜZEREK ARKADAŞINI KURTARDI

Haberin Devamı

İvedik’te suya gömülen kamyonetin kasasında mahsur kalan Can Taşkın’ın (28), arkadaşı Erman Işıkelli kıyafetleriyle sel sularında yüzerek, kamyonete gitti. Işıkelli, çevredekilerin suya attığı deniz yatağı ile yüzme bilmeyen arkadaşını kenara çıkardı. Işıkelli, “Ben yüzme biliyordum. Panik olmaması için de yanında olmak istedim” dedi. Can Taşkın ise “Rögar patlayınca su seviyesi baya yükseldi. Ben de aracın üzerine çıktım. Arabanın boyunu aşmıştı. Yanımda çalıştığım iş arkadaşım kurtardı bizi” diye konuştu.

Yine sağanak yine sel


BALÂ’DA KOYUNLAR SELE KAPILDI

Çubuk’ta da cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Yağıştan dolayı ekili tarım arazileri ve meyve bahçelerinden bazılarında zarar oluştu. Balâ’da sağanak yağış ve dolu sonrası oluşan sele kapılan 64 koyun öldü. İlçedeki bazı mahallerde ise mısır, nohut, mercimek ve kimyon tarlaları da zarar gördü.

Yine sağanak yine sel

Sürücülerden bazıları, su içinde kalan araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Yine sağanak yine sel

Vatandaşlar, suyla dolan iş yerlerini kendi imkânlarıyla temizlemeye çalıştı.

Yine sağanak yine sel

İvedik’te bir kişi hurda kapıyı sandal gibi kullanarak, suya gömülen araçların arasında ilerleyip, kendi aracına ulaşmaya çalıştı.

Yine sağanak yine sel

ASKİ ekipleri de yağmur suyunu tahliye etmek için suyla dolan cadde ve sokaklardaki rögar kapakları ile ızgaraları açtı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!