Yenilenen anlayışla gelişim hızlanacak

Güncelleme Tarihi:

Yenilenen anlayışla gelişim hızlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2021 00:59

Deneyimli teknik adam, Türk futbolunda çok ayrı bir yere sahip olan Gençlerbirliği alt yapısını, hem ulusal hem uluslar arası düzeyde rekabet edecek bir konuma getirmek için plan ve program hazırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Genlerbirliği’nde, Niyazi Akdaş’ın başkanlığındaki yeni yönetimin göreve gelmesinin ardından kırmızı-siyahlı kulüpte, Gençlik Gelişim Sorumluluğunu üstlenen, deneyimli teknik adam Cüneyt Memişoğlu, Beştepe’deki alt yapı çalışmalarını daha verimli ve daha üretken hale getirmek için ekibi ile birlikte yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Kendisinin de Gençlerbirliği genç takımında futbola başladığını, kariyerini Gençlerbirliği forması altında tamamladığını hatırlatan Memişoğlu, şöyle konuştu:
“Gençlerbirliği, ayrı bir kültür. Alt yapısı da Türk futbolunda çok ayrı bir yere ve öneme sahip. Geçmişte birçok oyuncu burada yetişti, bugün de yetişmeye ve ülke futboluna hizmete devam ediyor. Bundan sonra da bu anlayış katlanarak, büyüyerek sürecek. Gençlerbirliği alt yapısını, hem ulusal hem uluslar arası düzeyde rekabet edecek bir konuma getirmek için plan ve programlar hazırladık. Gençlerbirliği’nde yeni bir yönetim, yeni bir anlayış, yeni bir bakış açısı var. Hepimizin hedefi el birliği ile bu kulübü her anlamda en iyi yere getirmek. Başkan, yönetim, idari ve teknik kadro, oyuncular, bizler bu anlamda üzerimize düşeni yerine getirmek için çalışıyor, fikir alış verişinde bulunuyor, daha iyiyi nasıl yapabiliriz diye kafa yoruyoruz.”

ANTRENÖR KADROSU DENEYİMLİ VE ÖZVERİLİ

“Greve başlayalı yaklaşık bir ay oldu. Bu süreçte 9 seçme yaptık. Çok sayıda oyuncu denedik. Kulüp yapısına uygun ve yetenekli olanları belirleyip, yaş gruplarına göre dağıttık. Salgın nedeni ile 1.5 senede alt yapı çalışmalarında doğaldır, bir kopma olmuş. Yeni bir çalışma dönemi içine girdik. İlk hedefimiz toparlanmak, süratle yapılanmak ve yeni gençleri kulübe kazandırmak. İkincisi de antrenör grubumuzu devreye sokarak, oyuncularımızın eğitim seviyesini yükseltmek. İlk etapta, 2 futbol okulu daha açıp, oyuncu sayımızı arttırmayı istiyoruz. Alt yapı çocuklarının psikolojik gelişimi için uzman bir psikolog bize yardımcı olacak. Antrenörlerimizin birçoğu, BESYO mezunu, UEFA A-B lisansına sahip olanlar var. Futbolcu geçmişi olanlar var. Hepsi, bilgi, birikim ve donanımlarını genç çocuklara aktaracak uzmanlıkta. Geçen sene büyük fedakarlıklar gösteren antrenör arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.”

ULUSLARARASI BİR TURNUVA DÜZENLEYECEĞİZ

“Avrupa’daki büyük kulüplerin alt yapıya yönelik çalışmaları hakkında bilgi sahibiyiz. 2022 Temmuz’unda, 4 Avrupa takımı, Gençlerbirliği ve Hacettepe’nin katılımı ile 14-15 yaş grubunda bir turnuva organize etmeyi planlıyoruz. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu ile gerekli temaslara başlayacağız. İlk planda, yakın ülkeler; Rusya, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Moldova’nın takımları olabilir. Bir yıl içinde ciddi anlamda toparlanmış oluruz. Elimizde, alt yapıdan kısa sürede çıkacak yetenekte oyuncu var. Burada tesis var, imkan var. Oyuncuların her türlü sorunu ile ilgilenecek bir ekip var. Gençlerbirliği her dönem alt yapısından oyuncu çıkarmıştır. Son dönemde mevcut potansiyel biraz dağılmış görüntü veriyor. Ciddi ve planlı bir çalışma ile yeniden verimi yükselteceğimize ve kısa sürede meyvelerini alacağımıza inanıyorum. Gençlerbirliği ilerleyen süreçte, teknik yapısı yüksek oyunculara sahip olacak. Alt yapı eğitimini iyi futbol oynamak üzerine almış, tekniğini geliştirmiş genç yetenekleri, A takıma zamanı geldiğinde sunacağız.”

BEŞTEPE’DE KOORDİNELİ ÇALIŞMA YÜRÜYOR

“Gençlerbirliği, Türkiye’nin en iyi tesislerine ve sahalarına sahip. Ancak burada Hacettepe de var. Çok sayıda alt yaş grubu var. Futbol okulu var. Yöneticilerimizle görüştük, 2 doğal çim 2 yapay çim sahayı hizmete sokabilirsek hem kalite hem de verim anlamında kısa sürede çok önemli yol alırız. Her gün sabahın erken saatlerinde başlayıp, akşama kadar süren yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Velilerimiz, çocuklarını gönül rahatlığı bile emanet edebilir. Burada uzman eğitici kadrosu var. Çocukların futbolda ileri gitmesi konusunda biz hazırız. Gözlemlediğimiz kadarı ile çok yetenekli oyuncular var. 2-3 aya kadar A takım kadrosuna çıkabilecek düzeye geleceklerine inanıyorum. Devre arasında belki de 1-2 oyuncuyu verebiliriz. Metin Diyadin ile de sürekli temas halindeyiz. Alt yapı antrenörlerinin raporu doğrultusunda, duruma göre oyuncuların önce Hacettepe ardından Gençlerbirliği’ne geçişini sağlayacağız. Prensip olarak çalışma metodumuz bu olacak. Beştepe’deki yenilenen anlayış, değişimi, gelişimi hızlandıracak. Bunun için de kafamızdaki düşüncenin temellerini sağlam atmalıyız. Yetenekli oyuncu alt yapıdaki disiplini, buranın kültürünü alarak yetişecek, bizlerin de yardımı ile gelişecek ve iyi futbolcu olarak kendini A takıma hazırlayacak. Bu gelişimle birlikte taraftar, Süper Lig yürüyüşündeki Gençlerbirliği’nin ayak seslerini duyacak.”

Haberin Devamı

VALİ ŞAHİN’E ZİYARET

Haberin Devamı

Gençlerbirliği başkanı Niyazi Akdaş, yöneticiler Esra Özel ve Kubilay Güvenç ile kulüp müdürü Ergun Maraşlı, Ankara Valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti.
Şahin, Gençlerbirliği’nin Ankara için önemli bir değer olduğunu belirtip, en kısa sürede yeniden kırmızı-siyahlı ekibi Süper Lig’de görmek istediğini söyledi. Akdaş da Vasip Şahin’in Ankara’ya ve Ankara sporuna katkılarına vurgu yaptı. Ziyaret sonunda, Şahin’e, isminin yazılı olduğu kırmızı-siyah çubuklu forma hediye edildi.

KALEYE GENÇ TRANSFER

Gençlerbirliği, daha önce A takım kadrosuna dahil ettiği 16 yaşındaki kaleci Onur Alp Sarman ile profesyonel sözleşme imzaladı.
Kulüp Başkanı Niyazi Akdaş ve başkan vekili Arif Ölmez’in yer aldığı imza töreninde Onur ile 3 yıllık kontrat yapıldı.
Genç kaleci, “Gençlerbirliği gibi büyük bir kulüpte profesyonel sözleşme imzaladığım için çok mutluyum. Elimden geleni yaparak kulübüme katkı sağlamak istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!