Yeni adalet sarayında hedef 40 ay

Güncelleme Tarihi:

Yeni adalet sarayında hedef 40 ay
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2024 15:58

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yenimahalle’deki eski MİT arazisine inşa edilecek yeni Ankara Adalet Sarayı’nda çalışmalara başlandığını belirterek, ilk kez tarih verdi: “Ankara Adalet Sarayı inşaatının 40 ay içinde bitirilmesini planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara okuru Şeref Sarımuratoğlu’nun, önceki gün Burada Okur Yazar Köşesi’nden yönelttiği yeni Ankara Adalet Sarayı ile ilgili üç soruya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan jet yanıt geldi. Okurumuz Şeref Sarımuratoğlu, ‘Yeni adalet sarayı inşaatı ne zaman başlayacak?’, ‘Yeni adalet sarayı inşaatı ne zaman bitecek?’, ‘Yeni adalet sarayı ne zaman faaliyete geçecek?’ sorularını sormuştu. Yenimahalle’deki eski MİT arazisine inşa edilecek yeni Ankara Adalet Sarayı için yapım çalışmalarına başlandığını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, inşaatın 40 ay içinde bitirilmesini planladıklarını açıkladı. Bakan Tunç, şu bilgileri verdi:

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

“Ülkemizin dört bir yanında adalet hizmetlerimizin daha kaliteli bir şekilde sunulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara’da şu anda altı ayrı binada sürdürülen yargı hizmetlerinin tek çatı altına toplanması için uzun süredir yürütülen çalışmaları tamamladık. Ülkemizin en büyük adalet sarayı olacak Ankara Adalet Sarayı yapım ihalesi 8 Aralık’ta gerçekleştirildi, 19 Aralık’ta yapım sözleşmesi imzalandı ve yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandı. Ankara Adalet Sarayı inşaatının 40 ay içinde bitirilmesini planlıyoruz.

Haberin Devamı

YEŞİL BİNA TASARIMI

Toplamda 662 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Ankara Adalet Sarayı’mızda bin 107 hakim ve savcı odası, 399 adet duruşma salonu, 2 bin 640 araçlık otopark, 650 kişilik konferans salonu yer alacak. Ayrıca projemiz, doğal havalandırma ve doğal aydınlatmadan üst düzeyde faydalanan, çatılarda tasarlanan güneş panelleri ile yenilenebilir enerjiyi kullanan yeşil bina olarak tasarlanmıştır. Adalet Sarayı’mızın şimdiden Ankaralı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.”


1 OCAK 2024

Yeni adalet sarayında hedef 40 ay

 

 

Yeni adalet sarayında hedef 40 ay



 

BAKMADAN GEÇME!