Yedi Kocalı Hürmüz sahnede

Güncelleme Tarihi:

Yedi Kocalı Hürmüz sahnede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2018 14:59

TED Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, ünlü oyuncu ve tiyatrocu Cantuğ Turay yönetiminde Türk tiyatrosunun başyapıtlarından Yedi Kocalı Hürmüz’ü sahneye koydu.

Haberin Devamı

Eser, 26 Haziran’da Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda tekrar tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki Tiyatro Kafe ile yıllardır Ankaralılara farklı bir tiyatro deneyimi sunan Cantuğ Turay, TED Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun sahneye koyduğu Yedi Kocalı Hürmüz oyununun yönetmenliğini üstlendi. Geçtiğimiz günlerde seyirciyle buluşan oyun, 26 Haziran’da Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda tekrar izleyicinin karşısına çıkacak. Turay, uzun bir süredir akademi kurma hayali olduğunu ve bu oyunun da bunun ilk adımı olduğunu söyleyerek, “Ankara’da iyi bir seyirci potansiyeli var. Seyirci ve oyuncuları buluşturmak istiyoruz. Bu oyun, bunun ilk ayağı oldu. Önümüzdeki sezon, Ankara’daki çeşitli sahnelerde oyunu seyirciyle buluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

ORİJİNAL METNE SADIK KALDIK

Oyunu, 20 kişilik ekiple sahneye koyduklarını belirten Turay, orijinal metne sadık kaldıklarını aktardı. Ünlü oyuncu, şunları söyledi: “Osmanlı’da geçen bir oyun yaptık. Metindeki karakterlere birebir bağlı kaldık. Ankara’da Yedi Kocalı Hürmüz, en son 20 yıl önce oynanmış. O yüzden orijinaline sadık kalmasını istedim. Çok eğlenceli bir oyun oldu. Üniversiteyle sınırlı kalmasın diye seyirciyle buluşturmak istedik. Ekim itibariyle seyirciyle buluşmaya devam edecek.”

TİYATRO SOSYAL KATKI SAĞLADI

Oyunda ‘Hürmüz’ rolünü üstlenen Beyza Şener, ‘Doktor’ rolüyle izleyici karşısına çıkan Kaan Ögetürk, ‘Berber’i oynayan Alper Ertuğ Sarper ve ‘Safinaz’ rolüyle sahnede yer alan Ece Sakallı, TED Üniversitesi’nde Mimarlık Bölümü’nde öğrenci olduklarını ve tiyatronun kendilerine sosyal olarak çok fazla şey kattığını ifade etti.

Yedi Kocalı Hürmüz sahnede

BAKMADAN GEÇME!