Yaylabağ’ın 30 yıl savaşı

Güncelleme Tarihi:

Yaylabağ’ın 30 yıl savaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 09:12

Gölbaşı-Yaylabağ Mahallesi’nin yaklaşık 30 yıl öncesinden kalma kanalizasyon altyapısı tehlike saçıyor. Muhtar Mustafa Çetin, altyapı sorununun giderilmesi için tüm başvuruları yaptıklarını fakat sonuç alamadıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta, Gölbaşı’nın Yaylabağ Mahallesi’ndeydik.
Mahallenin en temel sorununun altyapı olduğunu söyleyen Yaylabağ Mahallesi muhtarı Mustafa Çetin, “Kanalizasyon sistemimiz 1994’ten kalma. Yaklaşık 30 senelik bir sistemle idare ediyoruz. Kanalizasyon suları akarak yollara kadar ilerliyor” dedi. Sorunlarının bir an evvel çözüme kavuşturulmasını talep eden muhtar Çetin, özetle şunları söyledi:

Yaylabağ’ın 30 yıl savaşı

Yaylabağ’ın 30 yıl savaşı

Haberin Devamı

MAHALLEDE KÖTÜ BİR KOKU MEYDANA GELİYOR

“Yaylabağ Mahallesi olarak Gölbaşı’nın merkezine yaklaşık sekiz kilometre uzaklıktayız. Nüfusumuz 800, seçmen sayımız da yaklaşık 440 civarında. Yaylabağ mahalle sakinleri olarak genellikle hayvancılık ve tarımla uğraşıyoruz. Her mahallede olduğu gibi bizim de birtakım sorunlarımız ve taleplerimiz var. Muhtarlığa geldiğim süreç içerisinde en çok uğraştığım ve sonuçsuz kaldığım konu, altyapı eksikliği. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) altyapıya ilişkin sözümüzü almıştık fakat 6 Şubat’ta meydana gelen ve hepimizi derinden etkileyen deprem felaketinden sonra sanırım süreç askıya alındı, bu zamana kadar da bir gelişme olmadı. Kanalizasyon sistemimiz 1994’ten kalma. Yaklaşık 30 senelik bir sistemle idare ediyoruz. Kanalizasyon suları akarak yollara kadar ilerliyor. Hâlâ kuyu sistemi kullanılıyor, foseptik çukurları var. Haliyle mahallede kötü bir koku meydana geliyor. Sağlık açısından da oldukça riskli. Bir an evvel bu sorunun çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.

HER TARAFTA KAZI OLDU AMA BAĞLANTISI KURULMADI

Yaylabağ’ın 30 yıl savaşı

Haberin Devamı

Yaylabağ Mahallesi sakinlerinden Recai Yıldız, mahallelerinde yaşanan altyapı sıkıntısına değinerek, “2024’e gireceğiz fakat hâlâ altyapı sorunu yaşıyoruz. Biz sadece seçimden seçime aranmak istemiyoruz. Sorunlarımıza çözüm odaklı bakılmasını istiyoruz. En basiti, kanalizasyon hattımız yok. Her tarafta kazı oldu ama bağlantısı kurulmadı” ifadelerini kullandı.

YAYLABAĞ MAHALLESİ’NİN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Mustafa Çetin, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:

* Mahallemizde bulunan Cevizlibağ dere yatağı, yağmur yağdığı anda taşıyor. Gerçekleşen bu taşkın hem yollara hem evlere hem de hayvanların ahırlarına kadar ilerliyor. Yani mahalleliyi zarara uğratıyor. Bir an evvel dere yatağının üstünün veya yanlarının kapatılmasını talep ediyoruz. Bir duvar veya bariyer oluşturulabilir. Oluşturulacak bu duvar, sadece taşkınlar için değil hızla gelen araçların kaza yapmasını da önleyecektir.

Haberin Devamı

Yaylabağ’ın 30 yıl savaşı

* Yaylabağ’ın bir diğer önemli sorunu ise sahipsiz köpek sorunu. Kente mesafesi olan bir yerleşim merkezi olduğumuz için çevre ilçelerden mahallemize köpek bırakanların olduğunu duyuyoruz. Köpek sayısı giderek artıyor. Mahalleli, durakta otobüs beklerken bile tedirgin olduğunu söylüyor. Anne ve babalar çocuklarını dışarı çıkarmaya korkuyor. Hatta öyle ki artan köpek popülasyonu hayvanlarımıza bile zarar veriyor. Keçiören’de yaşanan köpek saldırısı haberi bizleri de oldukça etkiledi. Köpek artış hızının önüne geçmek için yerel ve merkezi yönetim ortak noktada buluşarak hareket etmeli. Her geçen gün artan sayının önüne geçebilmek için kısırlaştırma seferberliği yapılabilir veya hayvanların refah düzeylerine uygun, hijyenik, geniş rehabilitasyon merkezleri oluşturulabilir.

Haberin Devamı

Yaylabağ’ın 30 yıl savaşı

* Mahallemizin bazı yerlerinde telefon çekmiyor. Mahalleli konuşmak için ya balkona çıkıyor ya da pencere önüne. Duruma ve talebimize ilişkin dilekçeler de verdik, herhangi bir sorun olmadığı, sinyallerin ise yeterli olduğu söylendi fakat hâlâ bu sorunumuzu çözmüş değiliz. Aynı şekilde internette de kopmalar yaşıyoruz.

BAKMADAN GEÇME!