Yakacık karanlıkta

Güncelleme Tarihi:

Yakacık karanlıkta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2023 23:30

Yenimahalle’nin Yakacık Mahallesi muhtarı İsmail Hakkı Tozkoparan, “Mahallemizin en büyük problemlerinden biri, bazı noktalarda aydınlatma altyapısının ve aydınlatma direklerinin olmayışı” diyor. Muhtar Tozkoparan, “Bu yüzden maddi ve can kayıplı kazalar yaşanıyor. İnsanlar dışarı çıkmaya korkuyor” diye sesleniyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın sözü muhtarlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’, Yenimahalle’nin kuzeyinde yer alan 10 bin 300 nüfuslu Yakacık Mahallesi’ne konuk oldu. Yakacık Mahallesi muhtarı İsmail Hakkı Tozkoparan, öncelikli sorunlarının başında “yetersiz aydınlatma” konusunun geldiğini belirterek, şunları söyledi:

Yakacık karanlıkta


“Örneğin, Yakacık Bulvarı’ndan, 3585. Cadde’nin kesiştiği noktadan 3602. Cadde’ye kadar aydınlatma direkleri yok. Bu yüzden maddi ve can kayıplı kazalar yaşanıyor. Ev ve okul yolu güzergâhı olan bu yolda insanlar dışarı çıkmaya korkuyor. Hava artık erken kararıyor, öğrenciler okuldan çıktığında zorlanıyor. Yakın zamanda bölge milletvekillerine de çağrıda bulundum, buraya gelerek incelemelerde bulundular. Sorunu yetkililere de ilettik, ‘gündeme alındığı’ söylendi fakat hâlâ beklemedeyiz. Aynı şekilde, Yakacık Bulvarı üzerinde 3956., 3957., 3958., 3960. ve 3961. caddelerde de aydınlatma direkleri bulunmuyor. Bu caddelerin olduğu yerlerde konut fazla. Acilen aydınlatma direkleri konularak, vatandaşın mağduriyeti giderilmeli.”

Haberin Devamı

Yakacık karanlıkta

KARANLIKTA KALAN YERLER ACİLEN AYDINLATILMALI

Mahalle sakini Salim Aksoy, Yakacık Bulvarı üzerinde bazı noktalarda aydınlatma direkleri olmamasından ötürü tedirgin olduklarını söyleyerek “Karanlıkta kalan yerler acilen aydınlatılmalı. Mahallemize bu durum yakışmıyor” dedi.

YAKACIK MAHALLESİ’NİN DİĞER SORUNLARI

Yakacık Mahallesi muhtarı İsmail Hakkı Tozkoparan, mahallenin diğer öncelikli sorunlarını ise şöyle özetledi:
* Bir diğer önemli sorunlarımızdan biri de altyapı. Bu yıl Ankara oldukça yağışlı geçti, haliyle mahallemizde ev ve iş yerlerinin bazılarını su bastı. Yolları da aynı şekilde. Özellikle Yakacık Bulvarı’na büyük ızgaraların konulması gerek. 4007. Cadde’de biriken sular bulvara akıyor. Altyapının yetersiz oluşu hepimizi etkiliyor. 3581., 3599., 3602. caddelerde iş yerleri de bulunuyor. Bu caddelere de acilen yağmur ızgaralarının konulması gerek.

Haberin Devamı

Yakacık karanlıkta


* Mahallemizde bulunan sağlık ocağı, nüfusa oranla yetersiz kalıyor. Talebimiz ilerleyen günlerde bir sağlık ocağının daha hizmete alınması. Çünkü mahallede 700 konutluk TOKİ ile özel bir firma tarafından hayata geçirilen 300 konutluk inşaatın seneye bitmesi planlanıyor. Dolayısıyla nüfus da artacak ve talebi karşılamamaya başlayacak. Öte yandan artan nüfusla beraber sosyal alanlara da ihtiyacımız olacak mahallemize bir aile yaşam merkezi veya sosyo-kültürel bir alan yapılabilir.

* Mahallemiz sanayi bölgelerine yakın olduğundan ötürü devamlı göç alıyor. Bu yıl kiralık ev neredeyse bulunmuyor. Üstelik kiralık ev fiyatları da geçen yıla oranla oldukça artış gösterdi. Geçen sene 3-4 bin bandında olan konutlar, şimdilerde 10 bin bandında.

Haberin Devamı


* Genel olarak hem büyükşehir hem de ilçe belediyenin çalışmalarından memnunuz fakat mahallemizin yüz ölçümü de büyük olduğundan belediyenin temizlik görevlilerinin sayısı az geliyor. Öte yandan park ve bahçelerin de biraz bakıma ihtiyacı var.

Yakacık karanlıkta


* Sokak, cadde tabelalarımızın bir kısmı eskidi, üstündeki yazılar silindi. Talebimiz deforme olan tabelaların yenilenmesi.

BAKMADAN GEÇME!