Y.Mahalle rövanşı aldı

Güncelleme Tarihi:

Y.Mahalle rövanşı aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 16:13

Kadın hentbol takımı, kupayı kaptırdığı Ardeşen’i, lig yarı final ilk maçında yendi. Play-off serisinin ilk karşılaşması, daha öncekilerde olduğu gibi yine büyük bir çekişmeye sahne oldu. Üç galibiyet alacak takımın finale yükseleceğin serinin ikinci maçı yarın Rize’de oynanacak.

Haberin Devamı

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nin şampiyonunu belirleyecek yarı final serisi başladı. Geçen sezonu 3 kupa ile kapatan Yenimahalle Belediyesi, bu sezon Türkiye Kupası finalinde yenildiği Ardeşen Gençlik ile oynadığı serinin ilk maçını 26-24 kazanarak, 1-0 öne geçti. İki takım arasında bu sezon ligde oynanan iki maçta büyük çekişme yaşanmıştı. Rize’de, sezonun ilk yarısındaki mücadele 26-26 berabere biterken, Ankara’da oynanan ikinci müsabakayı 26-24 Ardeşen kazanmıştı. Türkiye Kupası finalinde iki takım yine karşı karşıya gelmiş, Ardeşen Gençlik, son saniyede bulduğu golle uzatmaya götürdüğü maçı kazanıp, kupanın sahibi olmuştu. Erken final olarak nitelenen yarı finalde, serinin ilk maçı yine büyük bir çekişme ve heyecana sahne oldu.  Saha ve seyirci avantajını iyi kullanan Yenimahalle Belediyesi, maçın ilk yarısını 14-12 önde tamamladı. İkinci yarıda iki farkı korumayı başaran mavi-beyazlılar, salondan 26-24 galip ayrıldı. Olga, tamımı adına attığı 7 golle galibiyetin kapısını açarken, kaptan Yeliz Özel ve Esra Gündar 5’er, Lenche de 4 golle oynadı. 5 maç üzerinden oynanan ve 3 galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği serinin ikinci maçı yarın Rize’de oynanacak. Yenimahalle Belediyesi Teknik Direktörü Serdar Eler, kadın hentbolunun iki güçlü temsilcisinin karşı karşıya geldiğini belirtip, “Zor bir seri olacağını biliyorduk. İlk maçı kazanmak önemliydi. Bunu başardık ve avantaj elde ettik. Şimdi Rize’deki maçı da kazanmak için oynayacağız. Böyle maçlardaki baskıyı kaldıracak oyunculara sahibiz. Şampiyonluğu bir kez daha Ankara’ya getirmek için enerjimizi sahaya yansıtacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

LİG HEYECANI BAŞKENT'TE

Erkekler Hentbol Birinci Lig play-off müsabakaları Ankara’da oynanacak. THF Spor Salonu’ndaki müsabakalara; Selçuklu Belediyespor, Aziziye Belediyesi Termalspor, Beykoz Belediyespor ve Yozgat Bozokspor takımları katılacak. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak maçların ardından final grubunda ilk 2 sırayı alacak ekipler Erkekler Süper Ligi’ne yükselecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!