Uygulayanın utanç kaynağı göz yumanın ayıbı

Güncelleme Tarihi:

Uygulayanın utanç kaynağı göz yumanın ayıbı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 02:00

Mavi Kapı Derneği Başkanı Ozan Canyurt 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin yaptığı açıklamada “Şiddet uygulayan için utanç kaynağı, göz yuman için hayatının en büyük ayıbıdır” dedi.

Haberin Devamı

Uygulayanın utanç kaynağı göz yumanın ayıbı
Aile içi şiddete karşı ortak bir bilinç oluşturmak üzere faaliyet gösteren Mavi Kapı Derneği’nin Başkanı Ozan Canyurt, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili yaptığı açıklamada “şiddete duyarsız kalmayın” vurgusu yaptı. 25 Kasım’ın bir dönüm noktası olması yönünde çağrıda bulunan Canyurt açıklamasında şunları kaydetti:

ŞİDDET ACİZLİKTİR

“Şiddet acizliktir. Uygulayan için utanç kaynağı, göz yuman için hayatının en büyük ayıbıdır. Yapılan çalışmalarda en ağır suçlular bile yaptıklarını kendilerince haklı görecek sebepler bulmuşlardır. Ancak onurlu bir yaşam hakkı, insanoğlunun hayatta kalma hakkından bile daha kutsaldır ve sebep her ne olursa olsun meşrulaştırılamaz. Hayatta her sonun bir çözümü vardır. Konuşarak, müzakere ederek, danışarak, destek alarak her zorluk aşılabilir. Şiddet ne dinimizce caiz ne de geleneklerimize göre revadır. Geldiğimiz noktada bu konunun kadını erkeği yok insan olanı olmayanı vardır.

Haberin Devamı

BUGÜN DÖNÜM NOKTASI OLSUN

Gelin bu 25 Kasım 2016 bir dönüm noktası olsun ve şiddetin bir parçası olmayan saygın insanlar olduğunuz gibi şiddete de duyarsız kalmayın. Geçmişte annenize, gelecekte kızınıza yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyi, siz bir başka kadına yapmayın. Unutmayalım ki şiddet gören, şiddet yapar. Bu ortam içinde büyüyen nesillerin de ülkeyi geleceğe taşıyacak sağlam bir psikolojiye ulaşması zor olacaktır. Derneğimizin kurulduğu günden bu yana, kadına ve aile içi şiddete karşı bir erkek inisiyatifi olarak yürüttüğü mücadelede gelin el ele verelim. “

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!