‘Utanarak sağlığımızı kaybediyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Utanarak sağlığımızı kaybediyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 14:09

Hemoroidal hastalıklar (Basur) başta olmak üzere makat hastalıkları olan kişilerin utanma duygusu yüzünden tedaviden kaçındığını söyleyen Proktoloji Uzmanı Op. Dr. Mert Atak, “Utanarak sağlığımızı kaybediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kendisine bu şikayetlerle gelen hastaların yüzde 80’inin “Hocam muayene olmaya utanıyorum” dediğini kaydeden Atak, bu hastalıkların erken tanıda ameliyatsız şekilde tedavi edilebildiğine dikkat çekti. Atak şu bilgileri verdi:
“Hastalarımız utanma duygusu yüzünden Hemoroid başta olmak üzere tüm makat hastalıklarının erken dönemde olan ameliyatsız tedavi şansını kaybetmesine neden oluyor. Utanma duygusu yüzünden hastalar erken dönemde saptanabilecek kanser hastalığının belirlenmesini de geciktiriyor.

CİDDİ AMELİYATA NEDEN OLABİLİR

Utanma nedeniyle sağlığımızı kaybettiğiniz bir diğer önemli hastalığımız ise anal siğiller yani kondilomlar. Makat ve çevresinde çıkan anal siğiller nedeniyle hastalar doktora gitmekten çekiniyor. Bu nedenle kendi kendilerine bilimsel olmayan tedaviler uygulamaya çalışıyor. Sonuçta hastalık makat ve çevresine yayılıyor. Teknolojik işlemler ile çıkarılabilen ve tekrarı engellenebilen bir hastalık, tüm makatı saran ve ciddi ameliyat gerektiren sonuçlar doğurabiliyor.

DOKTORLARA BIRAKILMALI

Haberin Devamı

Utanma duygusu yerini bilimsel yöntemlere ve doktorlara olan inanca bıraktığında tıp bilimin geldiği nokta ve teknolojinin sunduğu fırsatlar, uzman ellerde daha etkin, daha kesin ve hızlı çözümler sunuyor. Minimal invaziv yöntemler adı verilen yöntemlerle, makat hastalıkları ameliyatsız şekilde tedavi edilebiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!