Üreten kadınlardan el emeği ürünler

Güncelleme Tarihi:

Üreten kadınlardan el emeği ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2021 20:56

Keçiörenli kadınlar, evlerinde ürettikleri el emeği ürünleri, Keçiören Belediyesi’nin ‘Üreten Kadınlar Pazarı’nda satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi, el işi ürünlerini, süs eşyalarını ve ev yemeklerini kazanca dönüştürmek isteyen kadınlar için Etlik Osmanlı Semt Pazarı’nda bir alan hazırladı ve ‘Üreten Kadınlar Pazarı’ kurdu. Evlerinde ürettikleri el emeği ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sunmak isteyen kadınlar pazarda ücretsiz verilen tezgâhta satış yaptı. Üreten Kadınlar Pazarı’nın her cumartesi açılacağını belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şu bilgileri verdi:

Üreten kadınlardan el emeği ürünler


İSTİHDAMA KATILIMI HEDEFLİYORUZ

“Üreten Kadınlar Pazarı sayesinde kadınların istihdama ve sosyal hayata katılımını artırmayı hedefliyoruz. Kadınlarımızın el emeği, göz nuru ürünlerini ekonomik kazanca dönüştürmeleri ve istihdama katılmaları için ücretsiz olarak satış alanı tahsis ettik. Süs eşyası, yiyecek ve tekstil ürünlerinin değer bulması açısından hayata geçirdiğimiz bu projemizle kadınlarımız sosyalleşme imkânı da bulunuyor. Öte yandan Keçiören Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) sayesinde de özellikle kadınlarımızın ilgi duydukları alanda meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bu anlamda hem öğrenmeye hem de üretmeye teşvik ediyoruz.”

Üreten kadınlardan el emeği ürünler

İlçede yaşayan kadınlar geçen cumartesi pazarda, el emeği ürünlerini sattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!