Ulucanlar Cezaevi’ne İnsan Hakları ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Ulucanlar Cezaevi’ne İnsan Hakları ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 00:00

Ankara İl Özel İdaresi Hukuk, Demokrasi ve İnsan Hakları Komisyonu, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ziyarete, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Aslanoğlu, İl Genel Meclis üyeleri, Ak Parti Grup Başkanı Ekrem Çiftçi, CHP Grup Başkanı Turhan Bulut ve MHP Grup Başkanı Fehmi Kandemir katıldı. Heyetin ilk durağı Adnan Menderes Bulvarı adıyla anılan avlu oldu. Bülent Ecevit, Nihat Subaşı, Metin Token, Necip Fazıl Kısakürek, Cevat Şakir Kabaağaçlı, Osman Bölükbaşı, Ülkü Arman gibi tanıdık simaları da konuk eden “Hilton Koğuşu’nu gezen heyet, 80 kişilik kapasitesi olmasına rağmen yüz yirmi kişiyi ağırlayan koğuşlardan birinde siyasi suç nedeniyle 2,5 yatan MHP Grup Başkanı Kandemir’in cezaevi anılarını dinledi.

Karanlık odalar

Müşahede ve tecrit odalarının gezildiği sırada müzedeki seslendirme, ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı. Yılmaz Güney, Muhsin Yazıcıoğlu, İskilipli Atıf Hoca’nın şahsi eşyaları ile birçok mahkumun mektupları ve cezaevine ait objelerin sergilendiği Altıncı Koğuş yoğun ilgi gördü. Karanlık odalardan oluşan disiplin hücrelerinin dar ağacı ile ziyaret sonlandırıldı.

Gerçek Ankara

Haberin Devamı

Ziyaret sonrasında Hamamönü’ne geçen heyet tarihi Ankara evlerini gezdi. “Buralar gerçek Ankara” diyen İl Özel İdare Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Selim Cerrah, Hamamönü’ne ve Ulucanlar Cezaevi’ne ciddi maddi yardımların yapıldığını ve yapılması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!