‘Ulaşılabilir kent’ buluşması

Güncelleme Tarihi:

‘Ulaşılabilir kent’ buluşması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 17:09

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un öncülüğünde Keçiören Estergon Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Ankara Buluşmaları’ devam ediyor.

Haberin Devamı

Son toplantıda ‘Ulaşılabilir kentler’ konusu ele alındı. Toplantıda özel gereksinimli bireylerin yanı sıra tüm vatandaşların erişilebilirlik konusunda yaşadığı sıkıntılar masaya yatırıldı. Hacettepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Yılmaz, ulaşılabilirliği, ulaşım araçlarının kullanımı, ulaşım yolları ve ulaşım sistemleri özelinde dünyadan derlediği örnek görüntülerle anlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Daire Başkanı Deniz Çağlayan Gümüş ise bakanlığın engelli ve yaşlılara yönelik hayata geçirdikleri ulaşılabilirlik uygulamaları ve hizmetleri hakkında bilgiler paylaştı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Altınok, “Ulaşılabilir kentler inşa etmenin parametrelerini ülkemizdeki ve dünyadaki örnekleriyle ele almak oldukça önemli. Özel ve kamusal alanlara vatandaşımızın daha kolay ulaşabilmesi için yerel yönetimlerin neler yapması gerektiğini ve Keçiören özelinde hayata geçirdiğimiz birçok hizmetimizi sizlerle paylaşmak isterim. Öyle ki, 1+1 daire de olsa asansör ve rampa zorunluluğunu getiren ilk belediye, Keçiören Belediyesi’dir. Göreve geldiğimizde, ‘Engelli veya yaşlı vatandaşımız illâ giriş katta mı oturacak’ diyerek asansör zorunluluğunu ilk biz hayata geçirdik. ÖZEV ile birlikte Engelli Eğitim ve Üretim Merkezi’ni açarak özel gereksinimli bireylerimizin sosyal hayata katılımını bu noktada ilk kez biz sağladık. ‘Engelsiz yaşam, engelsiz hayat, engelsiz Keçiören’ anlayışıyla aynı çalışmalarımızı bugün de Engelli Danışma Merkezi’miz aracılığıyla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Son 4.5 yılda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ABB) ulaşılabilirlik çalışmalarında sınıfta kaldığını savunan Altınok, “Ankara’da, tüm kesimlerin kentsel alanlara ve kapalı alanlara erişebilirliği noktasında önemli sıkıntıların yaşandığını görüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte başkentimize yakışır sürdürülebilir ve bütüncül projelerle bu sorunların da üstesinden geleceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Ulaşılabilir kent’ buluşması

Haberin Devamı

ALTINOK’TAN ÇÖP HATIRLATMASI

Öte yandan Başkan Turgut Altınok, Hürriyet Ankara’nın pazartesi günü Burada Okur Yazar Köşesi’nden gündeme getirdiği Keçiören’de konteyner olmadığı için açıkta duran çöplerle ilgili de açıklama yaptı. Altınok Keçiören’deki 51 mahallenin tüm sokaklarının günlük süpürüldüğünü ve haftada bir de yıkandığını belirterek, “Sokaklarımız günlük süpürülüyor, haftada bir de yıkanıyor. Bu uygulama başka yerde var mıdır?” dedi. Altınok Keçiören’de çöplerin 20.00-22.00 saatleri arasında dışarı çıkarılması gerektiğini de hatırlatarak, “Belediyemiz tarafından belirlenen saatlerin dışında çöp çıkarılması durumunda cezai işlem uyguluyoruz. Konteyner olan yerde 7/24 koku ve sinek oluyor. Konteyner aynı zamanda kazalara da sebebiyet veriyor. Dünyanın en temiz şehri Keçiören’dir. Çöplerin kokmaması, dağılmaması ve etrafı kirletmemesi için bu saatlerin dışında vatandaşlarımızın çöplerini dışarı çıkarmamasını rica ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ulaşılabilir kent’ buluşması

BAKMADAN GEÇME!