Türkiye’nin kalite belgeli ilk çiçekçisi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin kalite belgeli ilk çiçekçisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2007 00:00

Ankara’da Muharrem Çağlar adlı çiçekçi Türkiye’de ilk defa Uluslararası Kalite Yönetim Sistemi Belgesi olan ISO 9001:2000 sertifikasını almaya hak kazandı.

DİKMEN Caddesi üzerinde çiçekçilik yapan Muharrem Çağlar Türkiye’de benzeri görülmemiş bir ilke imza attı. ISO 9001:2000 kalite sertifikası almak için bir danışmanlık şirketine başvuran Çağlar bin 500 YTL ödeyerek 2 aylık bir eğitimin ardından başarı belgesi ve ISO sertifikası almaya hak kazandı. İlkçağlar çiçekçiliğin sahibi Çağlar, "Kaliteli hizmet veriyoruz demek sözle olmuyor. ISO sertifikası hariç bir çok belge para karşılığı alınabiliyor. Bu bizim kaliteli hizmet anlayışımızın tescilidir" dedi.

Hastanelere çiçek alınmasının yasak olduğunu hatırlatan Çağlar, "iş yerimiz içinde anti bakteriyel, steril bir oda hazırlayacağız. Hastanelere çiçek alınmaması sektörümüze yüzde 10 oranında bir darbe vurmuştur. Bu steril oda projemizle bunun önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bir numaralı düşman yangın değil keçiler

ORMAN Genel Müdürü Osman Kahveci, her yıl orman yangınları ile mücadele için 100 milyon dolar harcandığını bildirirken, ormanların "bir numaralı" düşmanının yangın değil keçiler olduğunu söyledi. Kahveci, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki Asya Termal Tesisleri’nde kurumun daire başkanları ve bölge müdürlerinin katılımıyla Orman Genel Müdürlüğü’nün döner sermaye bütçesiyle ilgili çalışma toplantısı yaptı. Kahveci, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, orman bölge müdürlüklerinin kendi vizyonunu ve misyonunu belirlemesini istedi. "Ormanların bir numaralı düşmanı yangın değil keçilerdir" diyen Kahveci, bu konuda ulusal bir seferberlik ilan edeceklerini bildirdi. Kahveci, her bölgenin keçilerle ilgili çalışma yapmasını isteyerek ormana yakın yerleşim birimlerindeki keçi sayısının mutlaka azalması gerektiğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!