‘Toplatılsın’a itiraz geldi raporda düzeltme yapıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Toplatılsın’a itiraz geldi raporda düzeltme yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2023 15:04

ABB Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu, kentteki başıboş sokak köpekleriyle ilgili hazırladığı raporda, “Başıboş sokak köpeklerinin toplatılması komisyonumuzca uygun görülmüştür” dedi. Bağımsız Meclis Üyesi Şehnaz Sibel Aygün’den “Kanun dışı bir önerge” itirazı gelince rapor, “Kısırlaştırılıp yerine bırakılması şeklinde” düzeltilerek kabul edildi. Meclis Başkanvekili Fatih Ünal ise 4 aydır köpek toplayıcılarının maaşlarının ödenmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

‘Toplatılsın’a itiraz geldi raporda düzeltme yapıldı
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, ağustos üçüncü oturumunu önceki gün Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis, gündemde yer alan, ‘Ankara’da bulunan başıboş sokak köpeklerine ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu’nu da görüştü. Raporda, “Üye Erdinç Türker’in verdiği önergede ilimizde bulunan başıboş sokak köpeklerinin toplatılması istenilmiştir. Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde; ilimiz genelinde başıboş köpekler tehlike yaratmakta insanlara ve çocuklara zarar vermekte olup, başıboş sokak köpeklerinin toplatılması komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

‘KANUN DIŞI BİR ÖNERGE’ İTİRAZI

‘Toplatılsın’a itiraz geldi raporda düzeltme yapıldı

Rapora karşı çıkan Bağımsız Çankaya Meclis Üyesi Şehnaz Sibel Aygün, “Hayvan Hakları Kanunu’na aykırı bir önerge” dedi. Aygün, “İlimizde bulunan başıboş sokak köpeklerinin toplatılması istenilmiştir. Kanun dışı bir önerge. Kanunda ‘kısırlaştırılıp rehabilite edilip alındığı yere bırakılması’ diye geçiyor. 5199 Sayılı Kanun’da. Ya bu cümleyi ekleyip oylayalım ya da oy çokluğuyla kabul edelim” diye konuştu.

‘Toplatılsın’a itiraz geldi raporda düzeltme yapıldı

Komisyon Başkanı Serkan Atasoy da “Kısırlaştırılıp yerine bırakılması şeklinde değiştirelim” dedi. Teklif ‘kısırlaştırılıp yerine bırakılması şeklinde’ değiştirilerek oy birliğiyle kabul edildi.

KÖPEK TOPLAYANLAR MAAŞ ALAMIYOR

‘Toplatılsın’a itiraz geldi raporda düzeltme yapıldı

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Fatih Ünal konu ile ilgili ilginç bir iddiada da bulundu. Köpekleri toplamakla görevli kişilerin paralarını alamadığını belirten Ünal şöyle konuştu: “Mansur Bey kısırlaştırma ile ilgili ‘büyük projem’ diye bir reklam yapmıştı, ciddi bir çalışma olarak lanse etmişti. Ama 4 aydır kısırlaştırma için köpek toplayıcısı olan insanların maaşlarını alamadığı şikâyetlerini aldık. Bu konuda da arkadaşlarımızın hassasiyetinin giderilmesini istiyoruz. 4 aydır köpek toplayıp kısırlaştırma konusunda veterinerlere sevk eden o firmaların, kişilerin parasını alamadığı maaşlarını alamadığı gibi şikâyetler gelmiştir. Bilginiz olsun.”

BAKMADAN GEÇME!