Topla kısırlaştır geri bırak ihalesi

Güncelleme Tarihi:

Topla kısırlaştır geri bırak ihalesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2024 17:18

ABB, kısırlaştırılmamış ve küpe takılmamış sahipsiz sokak hayvanlarının toplatılarak rehabilitasyon merkezlerine götürülmesi, kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin tamamlanmasının ardından alındıkları ortama geri bırakılması için ihale düzenleyecek. Sekiz ay boyunca ayda 600 sokak hayvanının toplanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), son dönemde saldırı olaylarıyla gündeme gelen sahipsiz sokak hayvanları için harekete geçti. ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, yarın saat 11.00’de ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi Mücavir Alan Sınırları Dahilinde Sahipsiz Hayvanları Yakalama ve Nakil Hizmeti Alımı İşi’ başlıklı bir ihale gerçekleştirecek. İhalenin teknik şartnamesine göre çalışmanın ayrıntıları şöyle. ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yürütülecek çalışma kapsamında kısırlaştırılmamış ve küpe takılmamış sahipsiz sokak hayvanlarının toplatılarak rehabilitasyon merkezlerine götürülmesi, kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin tamamlanmasının ardından alındıkları ortama geri bırakılması amaçlanıyor. Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla sekiz ay boyunca yürütülecek çalışma ile aylık ortalama en fazla 600 hayvan yakalanacak. Çalışmada toplanarak nakledilecek sokak hayvanı sayısının toplamda 4 bin 800 olması planlanıyor.

Haberin Devamı

Topla kısırlaştır geri bırak ihalesi

ZARAR VERECEK MÜDAHALEDEN KAÇINILACAK

Hayvanların yakalanması ve nakli, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili yönetmeliğe göre yürütülecek. Hayvana acı ve zarar verecek müdahalelerden kaçınılacak. Yakalama işlemi, insanlar rahatsız edilmeden ve çevreye zarar vermeden yapılacak. Yüklenici firma, idarece belirlenen bölgede çalışma yapacak, idarenin talimatı olmadan herhangi bir bölgede faaliyet yapılmayacak. Yakalama esnasında sahipsiz hayvanın yeni doğum yaptığı tespit edilirse doğumdan iki ay süre geçmedikçe hayvan bulunduğu yerden alınmayacak. Yavrular iki aylık olunca anneleriyle birlikte rehabilitasyon merkezine alınacak anne ve yavruları tek tek sayılacak.

Topla kısırlaştır geri bırak ihalesi

VATANDAŞLARLA TARTIŞMAYA GİRİLMEYECEK

Hayvanların yakalanması esnasında vatandaş tepkisi ile karşılaşıldığı durumlarda herhangi bir münakaşa ve tartışma içerisine girilmemesine dikkat edilecek. Yakalama, nakil, denetim, acil şikâyetler ve idari işler için oluşturulacak dört ayrı araçlı dört ayrı ekip içerisinde birer yakalama işçisi ile veteriner hekim yer alacak. Sahipsiz hayvanların toplanmasında eldiven, maske, iş elbiseleri, havalı tabanca, enjektörler, sedatif ile anestezik ilaçlar, yakalama kıskacı, zincir, tasma ve kapanlar kullanılacak. Yakalanan hayvanlar, ABB’nin Sincan ve Gölbaşı’ndaki geçici hayvan bakımevlerine tutanakla teslim edilecek. Toplanan hayvanların alındıkları ve bırakıldıkları adres, tarih,, hayvanın ırk ve türü, cinsiyeti, fotoğrafı kayıt altında tutulacak. Ekiplerin araçlarında araç takip sistemi de bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!