Tırnak batığı enfeksiyona neden olabiliyor

Güncelleme Tarihi:

Tırnak batığı enfeksiyona neden olabiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2024 00:04

Tırnak kenarının tırnak yatağına batması sonucu oluşan yaygın ve ağrılı bir sorun olan tırnak batması, gerekli önlem ve tedavi alınmadığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Haberin Devamı

Tırnak batması sorununa sağlık profesyonellerinin müdahale etmesi gerektiğine dikkat çeken Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Nebil Bozdoğan, “Tırnak batmasının etkili ve kalıcı bir çözümü var. 10 dakikalık bir tıbbi müdahale ile tırnağın batan kısmı içerideki kökünde, gerektiği kadar daraltılıyor. Bu şekilde tırnak batması tekrarlamıyor” dedi. Op.Dr. Bozdoğan, özetle şunları söyledi:

Tırnak batığı enfeksiyona neden olabiliyor

Op. Dr. Mehmet Nebil Bozdoğan

TÖRPÜLEME BATIĞI TEDAVİ ETMEZ

“Tırnak batmasına neden olan etmenlerin başında en çok yanlış, dar ayakkabı seçimi ve kullanımı geliyor. Bunun haricinde yanlış tırnak kesimi ve tırnak mantarı da bu soruna sebep olabiliyor. Öte yandan, gebelik zamanında da ya da fazla kilo alımlarında da tırnak batması görülebiliyor. Genellikle ayak başparmağında görülen tırnak batması önemli ve kronik bir sorun olarak kişinin çalışma verimini düşürüyor. Kişi, yürümede ve ayakkabı giymede zorluk yaşıyor. Batık, sık sık enfeksiyona yol açabilir. Tırnak batmasında törpüleme geçicidir, tırnak batığını tedavi etmez. Tırnak çekimi ise aylarca yürümeyi güçleştirir, ayrıca uzadığında aynı tırnak aynı yerden yine batabilir.

Haberin Devamı

10 DAKİKADA TEDAVİ EDİLEBİLİYOR

Bilimsel olmayan yanlış tedavilerle tırnak batığına müdahale etmek kalıcı sonuç vermez ama kalıcı sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu geçici ve sağlıksız yöntemlerle ciddi enfeksiyonlar oluşabilir, kanla bulaşan hastalıklar, sarılık, hatta AIDS hastalığı bile bulaşabilir. Tırnak batması problemi ortaya çıktığında etkili bir tedavi için doğru yere başvurmak gerekiyor. Güzellik salonları ya da bakım merkezlerinde ancak bakım yapılabilir. Tırnak batması çok ciddi bir sorundur ve bunun bir hekim tarafından tedavi edilmesi gerekir. 10 dakikalık bir tıbbi müdahale ile tırnağın batan kısmı içerideki kökünden (gerektiği kadar) daraltılıyor (Parsiyel matrisektomi işlemi). Bu şekilde tırnak batması tekrarlamıyor. Yani tırnak batması, 10 dakikada, tek seferde tamamen tedavi edilebiliyor. Tırnak çekilmediği için iyileşme de daha hızlı olabiliyor.”

BAKMADAN GEÇME!