Teşekkürler Cibilli Dede

Güncelleme Tarihi:

Teşekkürler Cibilli Dede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 00:00

Kızılcahamam Belediye Başkanı Ünal’ın ilçeye barınak yapacağını açıklayan Melih Gökçek’e yaptığı sert çıkışın ardından, Çamlıdere Belediyesi’nden sürpriz açıklama geldi: “Biz talibiz.”

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılcahamam’a yapmak istediği dev hayvan barınağında sürpriz gelişme yaşandı. Kızılcahamam Belediye Başkanı Çoşkun Ünal’ın barınağı ilçeye istemediğini sert ifadelerle açıklamasının ardından, Çamlıdere Belediyesi barınağa talip oldu.
Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can, dünyanın ilk çevrecisi olarak nitelendirdiği ‘Cibilli Dede’nin türbesinin Çamlıdere’de olduğunu hatırlatarak, “Cibilli Dede yaşadığı dönemde hayvanları, özelikle de geyikleri besleyen dünyanın ilk çevre dostuydu. Biz de atamızın izinden giderek hayvan barınağının Çamlıdere’de yapılması için talibiz” dedi. Söze gelince herkesin köpeklere acıdığını ancak iş icraata gelince geride durduğunun altını çizen Can şunları söyledi:

Lafla olmaz

“Çamlıdere belediyesi olarak barınağa talip olduk. Üç nedenimiz var. Birincisi Türk insanı olarak merhamet duygusu gelişmiş bir milletiz. Sokak hayvanlarına da merhamet göstermeliyiz. Kimin parası var, kimin arsası var. Çamlıdere’de uygun yerler var ve Ankara’daki barınak eksikliğinin giderilmesinde bizim de bir katkımız olacaksa, biz bu işe varız. Çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. İkincisi, ülkemizde işsizlik büyük sorun. Barınakta en az 40 hemşerimiz istihdam edilecek. Üçüncüsü belki de en önemlisi dünyanın ilk çevre dostu Cibilli Dede’nin türbesi Çamlıdere’de.

Heykeli var

Haberin Devamı

Cibilli Dede 1800’lü yılların sonlarında yaşamış ve hayvanları, özellikle de geyikleri beslermiş. Biz atamız Cibilli Dede’nin heykelini ilçemizin girişine yaptırdık. Biz de Cibilli Dedemiz gibi çevre dostları olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız, sokak hayvanlarına ev sahipliği yaparız. Henüz Melih Bey’le konuyu görüşmedik. Onun da sıcak bakacağını düşünüyorum. Lafa gelince herkes hayvanseverim diyor, ama ‘Hadi yap’ dediğinde herkes kaçıyor. Bu sözlerim çirkin ifadelerle feryat eden Kızılcahamam Belediye Başkanı’na da o tip düşünce sahiplerine bir mesajdır.”

Barınakla ilgili yaşanan tartışma

BAŞKAN Gökçek’in kısa süre yaptığı “Kızılcahamam ormanlarında 1 milyon metrekarelik alana dev bir barınak kuracağız” açıklaması Kızılcahamam’da tepkiyle karşılanmıştı. Kızılcahamam Belediye Başkanı Ünal, “Bunun yine Gökçek’in her zaman yaptığı siyasi oyunlardan biri olduğunu düşünüyorum. Yine nabız ölçüp konuyu o yöne çekmek ve orada hakimiyet kurmak istiyor. Oysaki biz, tüm Kızılcahamam halkı olarak biraya gelip Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bu senaryosunu hayata geçirmesine asla müsaade etmeyiz” demişti.
Ünal’ı demagoji yapmakla suçlayan Gökçek ise Başkan Ünal’a, “Barınak, Kızılcahamam kent merkezinden kilometrelerce uzakta olacak. Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Ben, Kızılcahamam’ı, Kızılcahamam Belediye Başkanı’ndan daha çok düşünürüm, Kızılcahamam’a hizmetlerim ondan çok daha fazladır. Bunu unutmasın. Boşa demagoji yapmasın” açıklamasıyla karşılık vermişti. Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can’ın açıklamasının ardından, şimdi gözler yeniden Gökçek’in yapacağı açıklamaya döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!