'Tek yol kiralama'

Güncelleme Tarihi:

Tek yol kiralama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2022 15:11

ABB’nin gelir desteği kararını kabul etmeyen ve kiralama modeli isteyen özel halk otobüsü (ÖHO) esnafı, araçlarını CHP Genel Merkezi önüne çekerek protesto eylemi gerçekleştirdi. TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, “Belediyenin özel halk otobüslerini de sübvanse etmesi lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ‘gelir desteğine devam etme’ yönündeki kararına itiraz eden ÖHO esnafı, önceki gece Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önüne gitti. Dün sabaha kadar CHP Genel Merkezi önünde araçlarıyla bekleyen esnaf, “Gelir desteğiyle maliyetlerimizi kurtarmamız mümkün değil. İstanbul’da olduğu gibi Ankara’da da kiralama modeli istiyoruz” dedi.

Tek yol kiralama

‘YAŞADIĞIMIZ SORUNLAR BİTSİN’

Merkez ve çevre ilçelerde hizmet veren ancak maliyetler nedeniyle çalışamayan 200 araçtan yaklaşık 100’ünü CHP Genel Merkezi önüne çeken esnaf, ‘sesimizi duyun’ çağrısı yaptı.
Hürriyet Ankara’ya açıklamalarda bulunan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kiralama modeli için çalışmaların yapıldığını söylemişti ancak ABB Meclisi, gelir desteğine devam etme kararı aldı. Kiralama modeli uygulanmadıkça esnafımızın ayakta kalması mümkün değil” dedi.
“ABB bütçe nedeniyle kiralama yapamadığını söylüyor ama EGO otobüslerine bütçe ayrılıyor” diyen Kara, “Biz diğer esnaf grubuna benzemiyoruz. Kamu hizmeti yapıyoruz. Dolayısıyla EGO nasıl sübvanse ediliyorsa özel halk otobüsleri de sübvanse edilmeli. Biz artık yaşadığımız sorunların bitmesini istiyoruz. Bu nedenle kiralama modelinin uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tek yol kiralama

PROTESTO ABB ÖNÜNDE DE DEVAM ETTİ

Özel halk otobüsü esnafı (ÖHO), CHP Genel Merkezi önündeki protestodan sonra dün öğle saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. Belediye önünde güvenlik görevlileriyle karşı karşıya gelen esnaf, protesto eylemini sürdürerek ABB Başkanı Mansur Yavaş’a seslendi. ÖHO esnafı, “Bir ay önce kiralama sözü verildi ama bu söz tutulmadı. Kiralama modeli istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tek yol kiralama

NE OLMUŞTU?

AnkarA Büyükşehir Belediye Meclisi, ‘13 Ekim’de sona eren özel halk otobüsü esnafına gelir desteğinin 14 Ekim’den başlamak üzere 15 Şubat 2023 tarihine kadar uzatılmasını’ kararlaştırmış ancak esnaf, ‘kiralama modeli’ istediğini belirterek bu karara karşı çıkmıştı.

Tek yol kiralama

Tek yol kiralama


Özel halk otobüsü esnafı, CHP Genel Merkezi önüne çektikleri araçlarının üzerine; ‘Battık, batıranlar utansın’, ‘Sözler tutulmak için verilir’, ‘Biz ticareti bırakırsak başkaları siyaseti bırakmak zorunda kalır’ yazılı pankartlar astı.

BAKMADAN GEÇME!