‘Suriyeli kadın ticaretine hayır’ eylemi

Güncelleme Tarihi:

‘Suriyeli kadın ticaretine hayır’ eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 01:06

Ankara Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnsiyatifi, MAZLUMDER Ankara Şubesi ve Başkent Kadın Platformu üyeleri, Suriyeli kadınların sorunlarına dikkat çekmek için bir eylem yaptı.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Parkı’nda toplanan grup, ‘Suriyeli Kadın Ticaretine Hayır’ pankartı açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Meryem Büşra Dağ, Suriyeli sığınmacıların çevre ülkelere sığınmaya mecbur bırakıldığını ve resmi olarak bu rakamın 750 bine ulaştığını belirterek, “Suriyeli sığınmacı kadınların özellikle sınır illerde korunma, güvenlik, barınma, gıda ihtiyaçları ve gelecek kaygıları nedeniyle fuhuşa, ikinci, üçüncü eş olmaya, mecburi evlilikler yapmaya sürüklendiği medyaya yansıyan bir konu olarak bilinir hale geldi. Bu evlilikler zaten evli olan erkekler tarafından çoğunlukla gizli bir şekilde yapılmaktadır. Bu duruma karşı çıkan resmi nikahlı eşler şiddete maruz kalmakta, mağduriyet yaşamaktadırlar” dedi.
Dağ, Suriyeli sığınmacıların maruz kaldığı bu çirkin ticaretin, sömürünün ve istismarın en uç şekli olarak gördüklerini ifade ederek “Böyle bir günaha şahitlik etmekten utanç duyuyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!