Suluhan Çarşısı'nın 4 gözle bekledikleri

Güncelleme Tarihi:

Suluhan Çarşısının 4 gözle bekledikleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2023 18:22

1) Otopark ve trafik sorunu çözülsün 2) Çevre-kaldırım düzenlemesi yapılsın 3) Seyyar satıcılar uzaklaştırılsın 4) Aydınlatma çalışmaları yapılsın

Haberin Devamı

Başkent Ankara’nın kalbi Ulus’un öncelikli sorunları ne, esnaf neler bekliyor? Hürriyet Ankara, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında başlattığı ‘ULUS DOSYASI’ ile esnafın nabzını tutmaya devam ediyor. İkinci durağımız, Ulus-Suluhan...

Suluhan Çarşısının 4 gözle bekledikleri

Hürriyet Ankara, 500 yıllık geçmişiyle başkentin en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan’da, “Ulus’un öncelikli sorunları ne, esnaf neler bekliyor?” sorusuna yanıt aradı. Çiçekçiler, nikâh şekercileri, takıcılar... Suluhan’da yaklaşık 110 dükkân ve 75 esnaf yer alıyor. Suluhan Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Ender Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Ulus’ta sürdürdüğü yenileme çalışmalarını desteklediklerini belirterek, “Ulus, hem merkezi konumu hem de birçok çeşidin bulunması açısından alışverişin de kalbi esasında. Şimdilerde Ulus ve çevresinde yenileme çalışmaları konuşuluyor, hayata geçiriliyor. Esnaf olarak bizlerin de görüşü alındı. Ulus’ta yapılacak çalışmaları tamamıyla destekliyoruz” dedi. Suluhan’ın gözünden ‘Ulus’un öncelikli sorunları ve esnafın öncelikle neler beklediği ile ilgili ise Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Suluhan Çarşısının 4 gözle bekledikleri

ÖNCELİKLİ SORUN OTOPARK

“Çarşımızın en temel ve öncelikli sorunu otopark. İnsanlar, otopark sıkıntısı sebebiyle buraya alışverişe gelmeye çekiniyor. Ankara’nın bir ucundan gelen müşterilerimiz var ama ‘aracı nereye park ederim’ derdinden buraya gelirken iki kere düşünüyor.

TRAFİĞE DÜZENLEME ŞART

Trafik de başlı başına bir sorun. Araç yoğunluğu sebebiyle yayalar artık kaldırımdan bile yürüyemez oldu. Ulus’ta başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında, cadde araç trafiğine kapatılabilir veya araç trafiği belli saatler aralığında gerçekleştirilebilir. Araç trafiğinin yeniden gündeme alınması ve düzenlenmesi şart. Esnaf için de ürünlerinin sevkiyatını yapabileceği güzel bir alana ihtiyaç var.

Haberin Devamı

AYDINLATMALAR YETERSİZ

Bir diğer önemli nokta ise çarşımızın girişinde yani ön cephesinde çevre düzenlemesinin yapılması, kaldırımların yenilenmesi, seyyar satıcıların uzaklaştırılması... Çarşımızın içerisindeki aydınlatma yeterli fakat dışarısı için aydınlatma çalışmalarının da yapılması gerekiyor.

Suluhan Çarşısının 4 gözle bekledikleri

Suluhan esnafı Suat Dönmez, “Ulus’ta başlatılan yenileme çalışmaları sonrasında çarşımıza olan talebin daha da artacağını düşünüyorum. En öncelikli sorunumuz otopark sıkıntısı” diyor.

Suluhan Çarşısının 4 gözle bekledikleri

 Suluhan, ziyaretçilerine tarihle iç içe alışveriş imkânı sunuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!