Siz işte iken evi robot temizleyecek

Güncelleme Tarihi:

Siz işte iken evi robot temizleyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 00:00

Ev robotları üreten Amerikalı iRobot Şirketi, 2010 yılı başında Roomba adlı modeli ile Türkiye piyasasına girdi.

DÜNYA ev robotları piyasasının yüzde 75’ine sahip Amerikan iRobot Şirketi, bu yılın başında “Roomba” adlı modelle Türkiye piyasasındaki yerini aldı. Roomba modelindeki robot, 30 santim çapında ve 8 santim yüksekliğinde bir frizbiyi andırıyor. Robot, kullanıcıya ihtiyaç duymadan tek başına süpürme işlemini yapabiliyor.

Fiyatı 600-1500 lira arası

Korur Robot Teknolojileri Şirketinin Genel Müdürü Ali Tan Şerbetçi, iRobot’un Türkiye’yi Avrupa’nın doğal bir parçası olarak gördüğünü, ürün özellikleri ve teknoloji eğitimi ardından Avrupa ofisiyle birlikte çalışmaya başladıklarını anlattı. Şerbetçi, Türkiye’de ev robotları piyasasına “Roomba” adlı modelle açılmak istediklerini ifade ederek, 5 modeli bulunan Roomba’nın fiyatının, alan büyüklüğü, programlama, yön bulma yetenekleri ve özelliklerine göre 600-1500 lira arasında değiştiğini bildirdi.

Roomba’nın özellikleri

ROOMBA, boyutları ve manevra yeteneği sayesinde mobilya ve yatak altları, duvar kenarlarını gibi evin her köşesine girebiliyor. Roomba için parke, halı, seramik, mermer zemin fark yaratmıyor, otomatik olarak temizlemeyi sürdürüyor. Kirlilik ölçme teknolojisiyle çok kirli alanlara özel önem gösteren Roomba’nın bütün modelleri halı püsküllerine ve kablolara takılmamak için dolanmama teknolojisine sahip.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!