Sevgi dolu barınaklar

Güncelleme Tarihi:

Sevgi dolu barınaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 15:14

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde farklı etkinlikler düzenlendi. Çocuklar, başkent ilçelerindeki barınak ziyaretlerinde kedi ve köpeklerle vakit geçirdi.

Haberin Devamı

Minik dostlarını besleyen ve fotoğraf çektiren çocuklar, hayvan sahiplenme ve bakımı konularında da bilgilendirildi.

Sevgi dolu barınaklar


Yenimahalle genelinde eğitim gören ana sınıfından üniversiteye kadar 300’ün üzerinde öğrenci, Macunköy’de bulunan Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi’ni ziyaret etti. Yanlarında getirdikleri mamaları barınakta bulunan patili dostlara elleriyle yediren öğrenciler, kedi ve köpeklerle keyifli vakit geçirdi. Öğrencilere gezi sırasında barınak görevlileri ve veteriner hekimler, hayvanlarla ilgili gerekenleri anlattı.Ayrıca Yenimahalle Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Veteriner Hekimler Derneği tarafından LÖSEV Çocuklar Köyü’nün bakımını üstlendiği 25 köpeğin, sağlık kontrolleri ve aşıları yapıldı.

Haberin Devamı

Sevgi dolu barınaklar


Pursaklar Belediyesi, Nezaket Okulları’nda eğitim gören minik öğrencilere erken yaşta hayvan sevgisi aşılamak amacıyla etkinlik düzenledi. Endemik Vadi’de gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar, Ankara keçisi, Ankara tavşanı ve Ankara kedisini yakından gördü. Minik öğrencilerin ilgi gösterdiği etkinlikte çocukları yalnız bırakmayan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Ankara keçilerini ve kedilerini ellerimizle besledik. Çocuklarımız, endemik hayvanlarla temasta bulunarak keyifli vakit geçirdi” dedi.

Sevgi dolu barınaklar

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarıyla miniklerin buluşmasına ev sahipliği yaptı. Kapılarını okul ziyaretlerine açan merkez, 635 öğrenciyi ağırladı. Sınıf öğretmenleri eşliğinde merkezi ziyaret eden öğrenciler, barınaktaki dostları için getirdikleri mamaları da hediye etti. Çankaya Belediyesi veterinerleri ise sokak hayvanlarına ve hayvan sevgisine ilişkin bilgiler paylaştı.

BAKMADAN GEÇME!