Selin faturası ağır oldu

Güncelleme Tarihi:

Selin faturası ağır oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2021 02:07

Ankara’da önceki akşam sağanak sonrası Altındağ ve Pursaklar’da bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Altındağ’da dört ev kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

Sağanak yağış sonrası Altındağ’ın Baraj Mahallesi Alaeddin Keykubat Sokak’ta dere yatağında bulunan iki apartmanın arkasındaki alana sel suları dolmaya başladı. Hızla yükselen sel suyu, apartmanların bodrum ve bahçe katlarını doldurdu. Su seviyesinin 1.5 metre yükseldiği sel nedeniyle dört ev ve iki kazan dairesi kullanılamaz hale geldi.

HER YAĞMURDA SEL BASIYORMUŞ

Sel anında evinde kayınvalidesi, 2 ve 5 yaşlarındaki iki çocuğuyla evde olduklarını belirten Gülbeyaz Bekmezci, site görevlisinin uyarmasıyla dışarı çıktıklarını aktardı. Bekmezci, “Evin arkasında rögar kapakları yeterli gelmiyormuş. Her yağmur yağmasında sel basıyormuş, dokuzuncu baskınmış. Geçen yıl kredi çekip aldım bu evi, aldıktan 3 ay sonra aynı şekilde su bastı. 2 kez maruz kaldık sele” dedi.

KANALIN KAPASİTESİ YETERSİZ

Apartman sakinlerinden Engin Karakaya ise evin arkasında bulunan ASKİ’ye ait yağmur suyu kanalının kapasitesinin yetersizliğinden dolayı sel yaşandığını iddia etti. Mahallelerine çok fazla yağmur yağmadığını savunan Karakaya, “Otoyol köprüsünün çıkışında büyük kanal var. Bunun karşılığında yarım metrelik bir boru konulmuş. Bu da o suyu taşıyamadığı için su basıyor sürekli. Herhalde birilerinin canına bir şey gelmediği sürece belediye el atmayacak” diye konuştu. 

Selin faturası ağır oldu


SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ


Sağanak sonrası Pursak’larda da ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Yağış sonrası cadde ve sokaklar göle dönerken, binaların kömürlüklerini ve iş yerlerini sel suları bastı. Vatandaşlar sel sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!