Şeffaf plaklarla yazın kimse fark etmeden dişleriniz düzelsin

Güncelleme Tarihi:

Şeffaf plaklarla yazın kimse fark etmeden dişleriniz düzelsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 23:55

Ortodontist Gözde Çobanoğlu, şeffaf plaklar sayesinde ‘kimseler fark etmeden’ yaz aylarında diş bozukluklarının düzeltilebileceğini söyledi ve “Bu tedavi çok konforlu, acı hissi vermiyor, sosyal hayatı sınırlamıyor” dedi.

Haberin Devamı

Son yıllardaki gelişmelerle birlikte artık şeffaf plakların neredeyse her vakaya kullanılabilir hale geldiğini belirten Çobanoğlu, uygulama hakkında, “Ağrılı bir süreç değil. Yemek yerken çıkarılıyor ve istediğinizi yiyebiliyorsunuz. Şeffaf olduğu için fark edilmiyorlar, ancak önemli günler ve toplantılarda çıkarma opsiyonu da var. Tedavi sırasında haftalık(5-7 günde) olarak değişebilen şeffaf plaklar kullanıyoruz. Her plakta 0.25 mm’lik hareket oluyor. Bilgisayar ortamında planlama yapıldığı için optimal basınçla dişler düzeltiliyor. Vidalar, teller hayatınızda olmuyor. Batma, acıma gibi hayat kalitenizi düşüren yakınmalar ortadan kalkıyor. Simülasyonla dişlerin tedavi sonrasındaki halini de hastamıza bizzat gösterebiliyoruz” bilgilerini verdi.

Şeffaf plaklarla yazın kimse fark etmeden dişleriniz düzelsin


ÇOCUKTAN GÖRÜP TEDAVİ OLAN EBEVEYNLER VAR

Şeffaf plakların çocukların diş tedavilerinde de kullanılabildiğini ifade eden Çobanoğlu, şöyle devam etti: “Çocuklar için de telsiz ortodontik tedavi altı yaştan sonra mümkün. Üstelik çocuklar bu tedaviye çok kolay adapte oluyor ve rahatlıkla kullanıyor. İlginç de bir durum oluyor, çocuklarında şeffaf plakların konforunu görüp, tedavi olmaya gelen ebeveynler oluyor. Bunun tersi de geçerli. Ebeveyn önce tedaviye başlıyor, bir süre sonra çocukları da tedaviye dahil oluyor.”

UZMAN ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Şeffaf plak tedavisinde de tedaviyi yapacak hekimin önemli olduğunu vurgulayan Ortodontist Gözde Çobanoğlu, “Her hekim değil ortodontistler bu tedaviyi yürütebilir. Ortodonti uzmanları beş yıllık diş hekimliği eğitiminden sonra bu alanda uzmanlaşır. Dişlerin birbiriyle ve yüzle olan ilişkisi üzerine çalışırlar. Tedaviden başarılı sonuçlar elde etmek için bu alanda uzmanlığı olan hekimlerle çalışmak önemli” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!