Sampiyonada final heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Sampiyonada final heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

Hürriyet Ankara, Çankaya Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen plaj voleybolu karşılaşmalarında dün final heyecanı yaşandı. Takımların kıyasıya rekabetine sahne olan kum sahalar, Akdeniz’in sahillerini aratmadı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen 20 yaş altı erkekler voleybol karşılaşmalarında finale kalanlar Türkiye’yi yurtdışındaki plaj voleybolu turnuvalarında temsil edecekler.

MİLLİ TAKIM OLUŞUYOR

Ankara’da yapılan turnuvanın amacının Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek milli sporcuları ortaya çıkarmak olduğunu belirten proje kordinatörü Yasemin Duru böyle bir organizasyonu hayata geçirdikleri için Çankaya Belediyesi olarak gurur duyduklarını söyledi. Yapılan elemelerde milli takım çatısının da oluşacağını belirter Duru, amaçlarının Ankara’yı Avrupa’nın plaj voleybolu merkezi yapmak olduğunu söyledi. Kendisi de voleybolcu olan Duru, Hürriyet Ankara’ya ve Türkiye Voleybol Federasyonu’na katkılarından dolayı teşekkür etti. Duru, gençlere kahvelerde ve internet kafelerde vakit öldürmek yerine böylesi organizasyonlara katılıp kendilerini göstermeleri tavsiyesinde bulunurken, finale kalan sporculara başarılar diledi.

GÖZLERİMİZ KAMAŞIYOR

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık da plaj voleyboluna olan ilgiye ve sporcuların başarılarına şaşırdıklarını belirterek şunları söyledi:

"Burada öyle karşılaşmalar izliyoruz ki gençlerdeki ışık gözümüzü kamaştırıyor. Bu kadar yetenekli sporcuları birarada görmek gözümüzü kamaştırıyor. Böyle bir organizasyonu yapmadan önce katılım ve ilgi konusunda çekincelerimiz vardı. Ancak böylesine bir coşkuyu görünce çok şaşırdık.

ANKARA ÇIĞIR AÇTI

Plaj voleybolu hakkında açıkçası pek umutlu değildik. Türkiye’de bu sporun tanınması için en az 10 yıla ihtiyacımız var zannediyorduk. Ancak bu organizasyon plaj voleybolunun her yerde yapılabiliceğini göstererek yeni bir çağ açtı. Denizin olmadığı yerde de plaj voleybolu oynanabileceğini gösterdik. Özellikle Çankaya Belediyesi’nin kapalı plaj voleybolu sahası projesi bir devrimdir. Eğer bu hayata geçerse ankara plaj voleybolunda Türkiye’nin üssü olacaktır.

BURADAN MİLLİ SPORCULAR ÇIKACAK

Karşılaşmaların çoğuna hakemlik yapan uluslararası hakem Gültekin Tekinalp ise uluslararası sporcuların böyle yerlerde keşfedildiğini belirterek "Hürriyet Ankara ve Çankaya Belediyesi’ne bu muhteşem organizasyondan dolayı tüm voleybol camiası adına teşekkür ediyorum" dedi. Sporcuları çok yetenekli ve hırslı bulan Tekinalp, milli takıma girecek olan sporcuların Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti. Ulusal hakem Selahaddin Karayel de plaj voleybolunun ortamından dolayı çok sayıda izleyici çekeceğini belirterek etkinliğin doğal ortamında olmamasının da projeye güzel bir hava kattığını belirtti.

HEDEF YÜZLERCE YENİ PLAJ VOLEYBOLU SAHASI

Park ve Bahçeler Müdürü Nuri Telek 20 gün içinde uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir tesis inşa ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Gönüllü olarak vardiyalı çalışan işçilerimizle beraber yaptığımız bu tesis en büyük başarılarımızdan biridir. 350 park üzerinde daha etüt yapmaktayız. Uygun gördüklerimize plaj voleybolu sahası yapacığız. İncek tesislerindeki saha için toplam 8 bin metreküp kum getirildiğini belirten Telek, özverili çalışmayla kısa sürede büyük işler başarılabileceğini belirtti.

Başarılar diledi

Müsabakalara oğlu da sporcu katılan plaj voleybolu organizatörü Dünya Baltacıoğlu, 20 yaş altında yapılan karşılaşmaların Türkiye’de ilk olduğuru kaydetti. Plaj voleybolunun voleybol içerisinde çok önemli branş olduğunu dile getiren Baltacıoğlu tüm sporculara profesyonel spor hayatlarında başarılar diledi.

Ankara Kıbrıs’ı aratmıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden gelen yarışmacılar Fuat Başoğlu ve Girol Eryıldız hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyleyerek organizasyondan çok memnun olduklarını belirttiler. Ankara’nın şu anda dört tarafı denizle çevrili adalarını aratmadığını ifade eden sporcular, tek sorunun sert esen rüzgar olduğunu dile getirdiler.

Şenlik havası devam etti

Karşılaşma için gelen sporseverler voleybol turnuvalarını büyük bir heyecan ve zevkle izlerken, Çankaya Belediyesi de soğuk içecekler dağıtarak serinlemelerini sağladı. Karşılaşmaları oğluyla beraber izleyen Hamit Binmez, "Böylesine muhteşem bir organizasyonu Ankaralılara sunduğu için katkıları olan tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Diğer belediyelerin de bu organizasyonu örnek alması gerekir. Zaten böyle duyarlı belediyeler olmasa, bu sporların adı bile anılmaz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!