Plevne'nin okul çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Plevnenin okul çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 16:24

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘Mahallenin Nabzı’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu hafta, Sincan’ın Plevne Mahallesi’ndeydik.

Haberin Devamı

Sincan’ın Plevne Mahallesi muhtarı Fatih Şahbaz, nüfusu yaklaşık 30 bini bulan mahallelerinde sadece tek bir  ilkokul olduğunu, ortaokul ve lise öğrencilerinin ise komşu mahallelerdeki okullara gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bazı ailelerin, ortaokul ve lise öğrencisi çocukları için servis ücreti ödemek zorunda kaldıklarını da belirten Muhtar Fatih Şahbaz, Plevne Mahallesi’nin okul sorununu şöyle anlattı:

Plevnenin okul çağrısı

SADECE BİR TANE OKUL BULUNUYOR

“Mahallemizin en büyük problemlerinden biri, okul sayımızın az olması. Nüfusu 30 bini bulan mahallemizde yaklaşık 2 bin ortaokul öğrencisi var. Ayrıca lise öğrencilerimizin sayısı da fazla. Ancak, mahallemizde sadece bir tane ilkokul bulunuyor. Onun haricinde ortaokul ve lise bulunmuyor. Çoğu ortaokul ve lise öğrencisi, komşu mahallelerimizdeki okullara gidiyor. Bu durum, bazı ailelere servis ücreti sorunu da yaşatıyor. Esasında mahallemizde okul yapılacak alanımız mevcut, buna yönelik görüşmelerimizi de gerçekleştirdik. Arsanın, okul yapılması için programa alındığı söylendi fakat hâlâ beklemedeyiz. Mahalleli olarak bu alanın bir an evvel okula dönüştürülmesini ve öğrencilerimizin de ivedilikle bu anlamdaki mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

ÇOĞU BİNA 30 SENELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI YAPILABİLİR

Plevnenin okul çağrısı

Muhtar Fatih Şahbaz, Sincan’ın nüfus olarak beşinci büyük mahallesi olan Plevne Mahallesi’nde binaların artık çok eskidiğini ifade ederek, “Mahallemizde, 1994 yılından itibaren yoğun bir kentleşme süreci başladı. Birtakım sıkıntılar yaşamaktayız. Örneğin, binalar oldukça iç içe, ayrıca çoğu bina 30 senelik. Asansör ve otopark sıkıntısı yaşanıyor. Bu yüzden mahallemizde ilerleyen dönemlerde bir kentsel dönüşüm çalışması yapılabilir” dedi.
Muhtar Şahbaz, diğer öncelikli sorunlarını ise şöyle özetledi:
* Mahallemizde ulaşımın pik yaptığı yoğun saatlerde EGO sefer sayılarını bir hayli arttırmıştık, fakat son zamanlarda mahalleli, ulaşımın yoğun olduğu saatlerde 507 ve 525 hatlı EGO otobüslerinin daha az geldiğini söylüyor ve duraklarda uzunca bir süre beklediklerinden dert yanıyor. Okullar açıldığında sefer sayısına bir güncelleme geleceğini düşünüyorum fakat talebimiz sefer sayılarının bir an evvel arttırılması.

Haberin Devamı

Plevnenin okul çağrısı


* Bosna, Yazı, Fırat ve Plevne caddelerinde yollar, yamalardan ötürü o kadar bozuk ki araçlar seyir halindeyken ilerlemekte zorlanıyor. Talebimiz yeniden bu caddelere asfalt serim çalışmalarının başlatılması.

Plevnenin okul çağrısı

Plevnenin okul çağrısı


* Ayaş Yolu ile Destek Caddesi’ni bağlayan yerde yeni yapılan köprünün aydınlatma direklerinin takılmasını talep ediyoruz. Etraf karanlık olduğundan, vatandaşlar akşam saatlerinde tedirgin oluyor.

Plevnenin okul çağrısı


*Mahalleli, çöp toplama araçlarının daha erken bir saate çalışmasını talep ediyor. Gece saat 23.00’ten sonra çöp toplandığını dile getiren çoğu mahalleli sesten ötürü rahatsız oluyor. Öte yandan sıcaklıklardan ötürü çöp konteynerlerinde kötü bir koku oluşuyor. Konteynerlere yönelik daha sık temizleme çalışması yapılabilir.

Haberin Devamı

Plevnenin okul çağrısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!