Oyun maratonunun kazananı Türk Tarihi oldu

Güncelleme Tarihi:

Oyun maratonunun kazananı Türk Tarihi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 16:08

Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nın ev sahipliğinde düzenlenen, ‘Türk Tarihi Game Jam’ adlı oyun geliştirme maratonu sonuçlandı. 113 oyun geliştirici, 48 saat boyunca müzeden çıkmadan oyun tasarladı.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi, Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi(YAKEM) ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği(TOGED) iş birliği ile düzenlenen “Türk Tarihi Game Jam” oyun geliştirme etkinliğinde kazananlar belli oldu. Akademisyenlerden oluşan 5 kişilik jürinin değerlendirmesi sonucunca ‘Akhan’ Oyunu 1. olurken, ‘Yabgu’ oyunu 2., ‘Vadi’ oyunu da 3.’lük elde etti. Birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin Üçüncü’ye 10 bin TL para ödülü verildi. Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda 3 gün süren etkinliğe 9 ilden 202 kişi başvururken, değerlendirme sonucunda 113 kişi yarışmaya davet edildi. Yarışmacılar 48 saat boyunca müzeden çıkmadan müzedeki unsurlardan en az ikisini kullanarak oyun tasarlamak için emek harcadı.

MÜZENİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel etkinliğin müzenin tanıtımı için de önemli olduğunu belirterek, “Müzemizin amacı tarihimizi gençlerimizin yaşayarak, dokunarak hissederek doğru kaynağından öğrenmesini sağlamaktır. Bu tür etkinlikleri bu yönüyle çok önemsiyorum. Yarışmada herkes kazandı. En önemlisi Türk tarihimiz yeni oyunlar kazandı” dedi. Ali Haberal ise Etimesgut Belediyesi ile birçok alanda iş birliği yaptıklarını ifade ederek, müzenin de Türk tarihini her yönüyle anlatması bakımından benzeri olmayan bir eser olduğunu vurguladı.

Oyun maratonunun kazananı Türk Tarihi oldu

Yarışmacılar müzedeki Ergenekon Destanı, 1071 Malazgirt Zaferi, 1453 İstanbul’un Fethi, Kurtuluş Savaşı panoramaları ile Kürşat ve 40 Çerisi, Kurtuluş Savaşı kompozisyonları ve müzenin fiziksel mekânlarından esinlenerek oyunlarını tasarladı.

Haberin Devamı

Oyun maratonunun kazananı Türk Tarihi oldu

Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda düzenlenen programda, kazanan yarışmacılar ödüllerini Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal’dan aldı.

Haberin Devamı

Oyun maratonunun kazananı Türk Tarihi oldu


‘DEV’ MÜCADELE


Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ise ‘DevJam’ adı verilen elektronik oyun maratonuna ev sahipliği yaptı. Kuzey Yıldızı TechBridge’da düzenlenen oyun maratonunda, ülkenin dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri geceli gündüzlü 3 gün mücadele etti. Golf’ten masa tenisine kadar birçok spor oyunları oynayarak da eğlenceli vakit geçiren genç girişimciler, zaman zaman uykuya yenik düşseler de maratonu kazanmak için büyük bir özveri sergiledi. ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Genç girişimcilerimizin gelişen dünya ile aralarında köprü kurarken aynı zamanda becerilerine de destek oluyoruz. Umut, siz varsanız var” dedi.

DERECEYE GİRENLER

Etkinlikte Hadracan Çelebi, Yağız Nazlı, Emre Erdoğan ve Batuhan Atik’ten oluşan ekibin ‘Akhan’ oyunu, Salihanur Alakuş, Gabriela Atalay, Fatih Koç ve Hazi Koray Önel’in ‘Yabgu’ oyunu ve Emre Ünsal’ın ‘Vadi’ oyunu derceye girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!