Önce tamamlama sonra kumlama

Güncelleme Tarihi:

Önce tamamlama sonra kumlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2021 00:14

Güvenpark’taki Güven Anıtı’nda restorasyon başladı. Giderlerini Başkent OSB’nin karşılayacağı çalışma kapsamında anıt ve çevresinin eksik taşları tamamlandıktan sonra taş üzerinde kumlama yöntemi ile temizleme yapılacak. Çatlak kısımlar doldurularak taş konsolidasyon gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Kızılay Güvenpark’ta yer alan cumhuriyet döneminin en önemli miraslarından ve sembollerinden biri olan ‘Güven Anıtı’nın restore çalışmasına başladı. Restorasyon çalışmaları kapsamında, 1935 yılında yapımı gerçekleştirilen Güven Anıtı ve çevresinin eksik taşları tamamlandıktan sonra taş üzerinde kumlama yöntemi ile temizleme yapılacak. Çatlak kısımların doldurularak taş konsolidasyonun yapılacağı çalışmalarla anıt aslına uygun olarak restore edilecek. Anıtın restorasyon giderlerini Başkent Organize Sanayi Bölgesi(OSB) karşılayacak. Bu kapsamda ABB ile Başkent OSB arasında iş birliği protokolü imzalandı.

KORUMA KURULLARINDAN GEÇTİ

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, yapılacak çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Kent belleğinde önemli yeri olan ve 1935 yılında yapımı tamamlanan Güven Anıtı’nın restorasyon çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Güven Anıtı’nın restorasyon çalışmalarına yönelik tüm bilimsel teknik raporları hazırladık. Sit alanı olduğu için koruma kurullarından geçirdik. Bu çalışmamızı da Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nin öncülüğünde devam ettiriyoruz. Amacımız, cumhuriyet tarihinin yok olmaya yüz tutan önemli eserlerinden birisini daha özgün kimliğiyle kentimize kazandırmak.”

GÜZEL BİR ANI BIRAKACAĞIZ

Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk ise şu değerlendirmelerde bulundu: “ABB’nin kültürel çalışmalarına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tarihi mirasların korunmasının sadece belediyelerce ve kamu kurumlarınca yapılmasının doğru olmadığını, bütün sivil toplum örgütleri ile ekonomik ve sosyal örgütlerin de buna destek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anlayışla tavır koyduğumuz için bu projede olmak ayrıca bizi mutlu ediyor. Kızılay Meydanı’nı yeniden öne çıkararak bu projeyi tamamladığımızda çok güzel bir anı bırakacağız. Yaşadığımız şehri hep birlikte ayağı kaldıracağız. Ankara’nın değerlerinin ön plana çıkarılması ve şehrin dokusunun yeniden yaşatılmasını sağlayarak, el birliğiyle bunu ortaya çıkaracağımız için belediyemize teşekkür ediyorum.”

Önce tamamlama sonra kumlama


YAPIMINA 1934’TE BAŞLANDI

Haberin Devamı

Güven Anıtı’nın yapımı 1934 yılında Avusturyalı sanatçı Anton Hanak tarafından başlatıldı, Salzburg’lu Josef Thorak tarafından tamamlandı.

Haberin Devamı

13 EYLÜL 2021
Güven Anıtı’ndaki restorasyon çalışmasını ilk olarak Hürriyet Ankara, ‘Güven Anıtı’nda restorasyon’ haberiyle duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!