Önce güzelleşiyor sonra kayboluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Önce güzelleşiyor sonra kayboluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2022 15:24

AKGO Başkanı Köksal Özcan, kuaför ve güzellik salonlarına müşteri olarak gelen bazı kişilerin, işlem yaptırdıktan sonra ‘bankadan para çekeceğim’ deyip ortadan kaybolduğunu söyledi. Özcan, esnafın bu tür şikâyetlerinin son beş aydır arttığını belirterek, “Üyelerimizi altı bin liraya kadar zarara uğratanlar var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odası (AKGO) Başkanı Köksal Özcan, başkentte son aylarda kuaför ve güzellik salonlarında yaşanan ‘dolandırıcılığa’ dikkat çekerek Hürriyet Ankara’ya açıklamalarda bulundu. Özcan, kuaför ve güzellik salonlarına müşteri gibi gelip yüksek miktarda işlem yaptıran bazı kişilerin, işlem bittikten sonra ‘bankadan para çekip geleceğim’, ‘eşim araba bekliyor, parayı ondan alacağım’ şeklindeki bahanelerle ortadan kaybolduğunu söyledi.

Önce güzelleşiyor sonra kayboluyorlar

ALTI BİN LİRAYA VARAN ZARAR OLUYOR

Özcan, Ankara’da son beş aydır kuaför ve güzellik salonlarında yaşanan bu tür dolandırıcılıkların arttığını dile getirerek şöyle konuştu: “Yaklaşık 3 bin liralık işlem yaptırıp bir de üstüne 2-3 bin liralık bakım ürünü alarak ortadan kaybolan insanlar oluyor. Bu kişilerin bazıları daha önce güzellik salonlarına gelip işlem yaptıran, güven kazanan, çalışana bahşiş de veren insanlar olabiliyor. Dolayısıyla esnaf da işlemi yaptıran kişinin ‘para çekip geleceğim’ demesinden şüphelenmiyor çünkü daha önce tanıdığı için o kişiye güveniyor ama gidiş o gidiş oluyor. Hatta bazı kişiler, aynı gün içinde birkaç semti dolaşarak farklı güzellik salonlarında farklı işlemler yaptırıp parasını ödemeden ortadan kaybolabiliyor.”

Haberin Devamı

Önce güzelleşiyor sonra kayboluyorlar

İHBAR EDİLİYOR YENİDEN ORTAYA ÇIKIYOR

AKGO olarak, güzellik salonu dolandırıcılarına karşı üyeleri uyardıklarını belirten Özcan, “İşlem yaptırıp parasını ödemeden ortadan kaybolan kişileri zaman zaman güvenlik kameralarından tespit ediyoruz. Bu durumda ya sosyal medya mecralarımız üzerinden ya da WhatsApp’tan üyelerimizi o kişilere karşı uyarıyoruz. Tabii ki polise de ihbarda bulunuyoruz ama aynı kişi, aylar sonra bir başka kuaför salonunda aynı şeyi yapmış olarak karşımıza çıkabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Önce güzelleşiyor sonra kayboluyorlar

‘MASAYA SABİT FÖN MAKİNESİNİ BİLE ALDILAR’

Kızılay’da kuaförlük yapan Yasin Öztürk de, güzellik salonu dolandırıcılarının mağdurlarından. Dükkânında masaya sabit fön makinesinin bile çalındığını belirten Öztürk, “Bazı kişiler müşteri gibi gelip bilgi alıyor. O sırada ürünlere bakacağım diyerek kaynak saç, takma kirpik, saç ve cilt bakım ürünlerine kadar birçok ürünün alıp çıkıyorlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!